vestnik

Estonci spet nagajajo - Mura samo v spletnem prenosu?

Vestnik.si, 10. 9. 2020
Aleš Cipot
Trening Mure v Budimpešti
Šport

To, kar dela estonska ekipa Nömme Kalju, je že prešlo vse meje. Čeprav je po prestavljeni tekmi v Talinu obljubila, da bo poskrbela za neposredni prenos, je tik pred zdajci sporočila, da tega ne bo storila. Prenos Murine tekme na Sportklubu je tako sedaj zelo vprašljiv. Zato bo Mura najverjetneje sama poskrbela za spletni prenos.

"Neposredni televizijski prenos jutrišnje tekme kvalifikacij za Evropsko ligo med Nomme Kalju in Muro je pod vprašajem, saj je estonski klub, ki je v vlogi "domačina", sporočil, da, kljub dogovoru ne bo zagotovil produkcije tekme. Sportklub je že sprožil akcijo in išče vse načine, da bi tekmo predvajal za slovenske ljubitelje nogometa. Tekma se bo igrala na stadionu Szusza Ferenc v Budimpešti, kar za produkcijo iz Slovenije in pridobitev vseh potrebnih dovoljenj v tako kratkem času (dobrih 24h) predstavlja izjemno veliko prepreko. V vsakem primeru pa si želimo, da bo Mura preskočila nasprotnika, saj nas v tem primeru čaka neposredni prenos tekme prihodnji teden,17.9. ob 20:15, ko bodo črno-bejli na Fazaneriji igrali proti Aarhusu," je včeraj zvečer sporočil Sportklub na svoji spletni strani. 

Aleksander Čeferin (3)
STA
Ravnanje estonskega kluba Nömme Kalju bi moralo vzbuditi pozornost predsednika Uefe Aleksandra Čeferina.

Zaradi tega so pri Muri kar sami (in v sodelovanju s Sportklubom) začeli iskati načine za prenos in pred kratkim na svoji Facebook strani sporočili, da spletni prenos bo. Menda naj bi Estonci poskrbeli samo za eno kamero, kar pa za prenos evropske tekme nikakor ni zadovoljivo. Glede na to, kako je ravnal estonski klub pred obema tekmama (preloženo in današnjo), in na to, da je Mura pred obema srečanjema ravnala povsem po pravilih in tako, kot je treba, bi bil že čas, da Uefa razmisli tudi o kazni za Estonce za njihovo nespoštovanje dogovora, in da pripiše Muri zmago za zeleno mizo. Jasno je, da bi črno-beli radi dokazali, da so boljši na igrišču, v kar ne dvomimo, ampak vse ima tudi svoje meje. 

nomme-kalju
Arhiv kluba Nömme Kalju FC
Nömme Kalju FC - kaj si bdo pred tekmo še izmislili?

nomme-kalju mura prenos