vestnik

Evropsko tekmovanje se pričenja tudi za Pomurke

I.B./T.K., 7. 8. 2019
Nataša Juhnov
Kako uspešne bodo Pomurke v kvalifikacijski skupini 3? 
Šport

Danes se v Murski Soboti in v Beltincih pričenjajo kvalifikacije Lige prvakinj v skupini 3. Ob pomurskih predstavnicah ŽNK Pomurje Beltinci v tej skupini nastopajo še Cardiff Met iz Walesa, gruzijski Nike in škotski Hibernian. 

V 1. krogu kvalifikacijske skupine 3 se bodo najprej danes ob 16. uri v beltinskem športnem parku udarile škotske in gruzijske nogometašinje, ŽNK Pomurje Beltinci pa bo zvečer ob 20:45 igral proti Cardiffu.

2. krog (10. avgust, Beltinci)
Ob 11. uri: Hibernian - Cardiff
Ob 17. uri: ŽNK Pomurje Beltinci - Nike

3. krog (13. avgust)
Murska Sobota, ob 17. uri: Cardiff - Nike
Beltinci, ob 17. uri: Hibernian - ŽNK Pomurje Beltinci



Pomurske nogometašinje so v kvalifikacijah za ligo prvakinj nazadnje igrale v sezoni 2016/2017, ko so v skupinskem delu zbrale šest točk in se uvrstile na drugo mesto v skupini. Takrat so premagale Slovan Bratislavo in Vllaznio, izgubile pa proti Zürichu. Zadnjo tekmo pred prvo evropsko preizkušnjo so varovanke Nuše Ladinek odigrale minulo soboto, ko so s 3 : 1 premagale Split in si tako dvignile prepotrebno samozavest. Kot je pred večernim srečanjem napovedala Sara Makovec, si ekipa želi v kvalifikacijah doseči prvo mesto in posledično napredovanje med 32 najboljših ekip. Obenem pa ŽNK Pomurje Beltinci vabi navijače, da se v čim večjem številu udeležijo njihovih tekem in pomagajo igralkam do dobrega rezultata.Za ogled tekem pomurskih nogometašinj bo gledalcem treba odšteti pet evrov, za preostala tri srečanja je vstop prost. Vstopnice je možno kupiti na dan tekme.

Kdo so nasprotnice?

Gruzijke so prvakinje tamkajšnjega državnega prvenstva in so novinke v kvalifikacijah za ligo prvakinj. Nike je nasploh prva gruzijska ekipa, ki bi se lahko po uspešnih tekmah uvrstila v skupinski del tega tekmovanja. Welške in škotske prvakinje so v svetu ženskega nogometa precej bolj znane. Oboje so večkratne državne prvakinje, Cardiff je tudi najuspešnejša ženska ekipa v welškem prvenstvu, so pa tudi večkratne udeleženke lige prvakinj. Hibernian je v lanski sezoni škotskega prvenstva zasedel drugo mesto, njihov zadnji nastop v kvalifikacijah za ligo prvakinj pa je bil v letu 2017/2018, ko so se poslovile v skupinskem delu.
Nataša Juhnov
liga prvakinj kvalifikacijska skupina 3 ŽNK Pomurje beltinci