vestnik

(FOTO) 17. Panonski kolesarski maraton treh dežel

Vestnik.si, 17. 7. 2023
Niko Časar
17. Panonski kolesarski maraton treh dežel.
Šport

V Svetem Martinu na Muri je bil start in cilj letošnjega panonskega kolesarskega maratona, ki poteka tudi po Pomurju. Organizacijo je tokrat prevzel BK Mura Avantura iz Svetega Martina na Muri.

Panonski maraton treh dežel je mednarodna kolesarska prireditev, ki gradi mostove med Slovenci ter njihovimi sosedi Madžari in Hrvati. Prireditev je po nekajletnem premoru letos potekala že sedemnajstič  in je zajeta v akciji Slovenija kolesari.

panonski-kolesarski-maraton, sveti-martin-na-muri, lendava, kolesarski-klub
Niko Časar
17. Panonski kolesarski maraton treh dežel.

Start in cilj maratona sta bila v Svetem Martinu na Muri. Kolesarji maratona so se letos ob idiličnih medžimurskih in prekmurskih vasicah potepali po Panonski nižini, prestopili reko Muro, se dvignili na medžimursko vinsko cesto in se na koncu sprostili tam, kjer se je maraton tudi začel. Trase maratona so bile različnih zahtevnosti in primerne za vsakogar. Veliki maraton je bil dolg 80, srednji 50 in družinski 15 kilometrov. Po uspešnem sklepu maratona je vsak udeleženec prejel malico in medaljo.
Sicer bi bilo bolj pravilno reči, da je letos potekal panonski kolesarski maraton samo dveh dežel, ker Kolesarski klub Mocorgok iz Lentija tokrat pri organizaciji ni sodeloval, ampak ob Biciklističnem klubu (BK) Mura avantura samo še Kolesarski klub Lendava.
Organizacija se vsako leto menjuje, tako da maraton pripravi drugo kolesarsko društvo. Zaradi odpovedi Madžarov se je veliki maraton letos skrajšal za kar 20 kilometrov, iz običajnih 100 na že prej omenjenih 80 kilometrov. Vsi udeleženci so sodelovali tudi na tomboli, glavna nagrada pa je bilo 550 evrov vredno kolo.

panonski-kolesarski-maraton, sveti-martin-na-muri, lendava, kolesarski-klub
Niko Časar
17. Panonski kolesarski maraton treh dežel.

panonski-kolesarski-maraton sveti-martin-na-muri kolesarski-klub-lendava