vestnik

(FOTO) Aljaž Jeran zmagovalec članskega odprtega prvenstva Murske Sobote

Vestnik.si, 16. 1. 2024
Jure Zauneker
Tenis
Šport

V Tenis centru Murska Sobota je potekalo tridnevno člansko odprto prvenstvo Murske Sobote, ki ga je odlično pripravil tukajšnji teniški klub. Nastopilo je 26 tekmovalcev, med njimi tudi domačin Marino Kegl, ki se je prebil do četrtfinala.

Turnirske zmage se je veselil Aljaž Jeran iz kranjskega Triglava, ki je v finalu s 6 : 2 in 7 : 5 premagala Maksa Meha iz Teniškega kluba (TK) Terme Ptuj. To je bil že njun drugi medsebojni obračun, prvega je novembra 2022 na igriščih TK Branik Maribor z 2 : 0 v nizih dobil Meh. Oba sta do odličnega rezultata prišla že na nedavnem državnem prvenstvu. Jeran je postal zimski državni prvak, medtem ko je Meh izpadel v polfinalu, ko ga je izločil Vid Mohar (TK Grosuplje). 

murska-sobota, tenis
Jure Zauneker
Tenis

Ta se je v Murski Soboti prebil do polfinala, enako kot Gašper Bezjak (TK Branik Maribor), Jeran pa je tu enostavno blestel, saj na prvenstvu ni izgubil niti enega niza. Meh je v polfinalu ugnal Bezjaka s 6 : 4 in 6 : 0, Jeran pa Miho Vetriha (TK Slovenj Gradec) s 6 : 3 in 7 : 5.  

murska-sobota, tenis
Jure Zauneker
Tenis

Prav Vetrih je v četrtfinalu izločil Sobočana Marina Kegla, ki nastopa za Železničarski teniški klub Maribor, s 6 : 4 in 7 : 5. Kegl je v prvem krogu premagal Gašperja Hadžiagića iz Športnega društva Šporn šport iz Trzina s 6 : 1 in 6 : 1, v drugem krogu pa Noaha Jaffarija iz ljubljanske teniške akademije s 6 : 0 in 6 : 0. 

murska-sobota, tenis
Jure Zauneker
Tenis

Tudi na tokratnem turnirju je Tenis Slovenija poskrbela za poseben nagradni sklad. Med igralce se je razdelilo 1500 evrov. Zmagovalec Jeran je prejel 450, Meh 250, med udeležence osmine finala pa se je razdelilo 320 evrov.

murska-sobota, tenis
Jure Zauneker
Tenis

Do tja so se prebili še Jure Božič, Jernej Ploj (oba ŽTK Maribor), Žan Friš (TK Sladki Vrh), Žiga Lepin, Nal Rot (oba TK SL Ljubljana), Marko Retelj (TK Krka Otočec), Aleks Tomac (TK Maja Matevžič Ljubljana), Andraž Rozman, Rok Koblar (oba TK Spin Medvode) in Andrej Parovel (TK Vehovec Tennis Academy Koper).  

murska-sobota, tenis
Jure Zauneker
Tenis

tenis-center-murska-sobota državno-prvenstvo aljaž jeran