vestnik

(FOTO) Beltinčani premagali Varteks iz Varaždina

Vestnik.si, 4. 2. 2024
Jure Zauneker
Nogomet.
Šport

Nogometaši Beltincev Klime Tratnjek so na domačem igrišču pred 100 gledalci v svoji drugi pripravljalni tekmi ugnali hrvaškega člana SuperSport 2. NL (tretje lige) Varteks iz Varaždina z 1 : 0 (0 : 0). Strelec je bil Pihler v 76. minuti.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver kap. (Moćić, 46), Težački (Baligač, 46), Vodeb, Zorman (Vöröš, 83), Pihler (Jerebic, 83), Bujan (Ignjič, 46), Štrakl (Ščančar, 83), Bagola (Črnko, 46), Kaučič, Rantaša, Čakš (Kosi, 76). V kadru trenerja Damjana Gajserja sta bila tudi Nejc Vöröš in Marko Jerebic, 16-letna člana kadetske ekipe, ki sta v zadnjem obdobju trenirala s članskim moštvom in sta tokrat dobila priložnost zaigrati v članski vrsti.

Varteks: Mrmić, Jakupak, Anđelković, Kos, Stojko, Kukec, Matova, Mikićić, Dolovski, Glavica, Kanceljak (igrali so še: Vlah, Hrastić, Banfić, Manojlović, Novosel, Fijačko in Koprivnjak).

beltinci, nogomet
Jure Zauneker
Nogomet.

Že v 3. minuti je Vito Štrakl sprejel žogo, prodrl v kazenski prostor in stresel prečnik Varteksa.

Prvi polčas se je končal brez zadetkov.

beltinci, nogomet
Jure Zauneker
Nogomet.

V 48. minuti je Luka Pihler preigral branilca Varteksa, sprožil proti vratom in tudi on zatresel prečnik.

V 76. minuti pa je bil še bolj natančen. Sprejel je žogo Marina Rantaše in s strelom v daljši vratarjev kot povedel gostitelje do prednosti z 1 : 0 in na koncu do zmage. 

beltinci, nogomet
Jure Zauneker
Nogomet.

V tem mesecu se bodo Beltinčani pomerili še s Poletom iz Svetega Martina na Muri (10. februarja), St. Anno am Aigen in ptujsko Dravo (z obema ekipama 16. februarja) ter ravenskim Fužinarjem (24. februarja).

beltinci, nogomet
Jure Zauneker
Nogomet.

pripravljalna-tekma beltinci-klima-tratnjek varteks-varaždin