vestnik

(FOTO) Dekleta Pomurja dobila derbi z Mariborom vijolo

Vestnik.si, 7. 2. 2024
Arhiv kluba
ŽKK Pomurje U14 - Maribor vijola U14 79 : 29.
Šport

V 9. krogu slovenske košarkarske lige za dekleta U14 je bil v dvorani OŠ I v Murski Soboti odigran derbi 9. kroga skupine B1 med vodilnim ŽKK Pomurje in ekipo Maribor vijola, ki je na drugem mestu.

Domače so pred 80 gledalci zanesljivo dobile srečanje, končni izid je bil 79 : 29. Točke za Pomurje so dosegle: Lara Skandali 26, Brina Berlak 15, Lana Skandali 10, Julija Polanšček 10, Nastja Zonik Drk 6, Mia Žibrat 4, Davina Panker 4, Dalea Gašparić 2 in Neli Žemberik 2, v ekipi so bile še Ana Sofija Fišer, Viktorija Škraban in Maja Jančar.

košarka, dekleta, u14, žkk-pomurje, maribor
Arhiv kluba
ŽKK Pomurje U14 - Maribor vijola U14 79 : 29.

"Z ekipo Maribora smol imeli še nekaj neporavnanih računov iz prve tekme, kjer smo po naših napakah izgubili tekmo za osem točk. Tokrat smo odločno začeli dvoboj in od prve minute nadzirali potek srečanja. Dekleta so odigrala zavzeto v obrambi, v napadu pa si s hitro in učinkovito igro višale prednost. Iz tekme v tekmo kažemo večji napredek v igri, ekipa postaja vse bolj homogena. Naslednji teden nas čaka še zadnja domača tekma v tem delu tekmovanja," je po srečanju dejal soboški trener Davorin Pok.
košarka dekleta u14 žkk-pomurje maribor vijola davorin pok