vestnik

(FOTO) Fanatični Ljutomerčani deklasirali Vrhničane

M. Š., 27. 4. 2023
Niko Časar
Meteorplast ŠIC bar : Siliko
Šport

V 2. polfinalni tekmi državnega prvenstva v futsalu je Meteorplast ŠIC bar s 4 : 0 (3 : 0) premagal Siliko in rezultat v zmagah izenačil na 1 : 1.

Po nesrečnem porazu na 1. polfinalni tekmi na Vrhniki (0 : 2), ko so Prleki igrali odlično, a žoga ni hotela v mrežo, so sinoči pred nekaj več kot 200 gledalci s fanatično borbenostjo deklasirali favorizirani Siliko in si zagotovili vsaj še dve polfinalni tekmi. V finale se bo namreč uvrstila ekipa, ki bo prva slavila na treh dvobojih. Naslednji bo v torek, 2. maja na Vrhniki, četrta tekma pa v petek, 5. maja v Ljutomeru.

futsal, meteorplast
Niko Časar
Meteorplast ŠIC bar : Siliko

Domača zasedba je bila tokrat oslabljena, saj sta zaradi kartonov manjkala Rok Šnofl in Thomas Pihler. Kljub majhnemu številu igralcev se je trener ljutomerskega moštva Robert Grdović, ki je večji del tekme rotiral šest igralcev, odločil za agresivno pokrivanje nasprotnika že na njegovi igralni polovici igrišča. Borbenost in želja sta botrovala hitremu vodstvu gostiteljev. Že v prvi minuti je goste načel Tilen Rajter, za navdušenje gledalcev pa je v 4. minuti z zadetkom za vodstvo z 2 : 0 poskrbel Matic Goznik. Vrhničani so v nadaljevanju prvega polčasa poskušali prebiti domačo obrambo, a jim ni uspelo. Izid polčasa je v 18. minuti postavil Matic Goznik, ki je odlično spremljal podajo Aljaža Ruisa s kota in presenetil reprezentančnega vratarja Nejca Berzelaka.

futsal, meteorplast
Niko Časar
Meteorplast ŠIC bar : Siliko

V drugem polčasu so gostje iskali svoj prvi zadetek. Bili so več pri žogi, a domačega vratarja Tjaža Lovrenčiča niso uspeli premagati. Zmagovalec je bil dokončno odločen v 36. minuti, ko je zadel Alen Ruis.

futsal Meteorplast