vestnik

(FOTO IN VIDEO) Slovenija gre naprej. Nogometaši so navijače pozdravili v navijaški coni, čestitke dežujejo

Vestnik.si, STA, 21. 11. 2023
Šport

Slovenska nogometna reprezentanca se je po zmagi nad Kazahstanom z 2 : 1 uvrstila na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Nemčiji. Kdo bodo slovenski nasprotniki, bo znano 2. decembra popoldan.

Tekmo v Stožicah si je ogledalo 16.432 gledalcev, kar je nov rekord na osrednjem slovenskem nogometnem stadionu in posledično rekordno za domačo tekmo slovenske reprezentance, so povedali na Nogometni zvezi Slovenije. Do 87. minute je bil na zelenici tudi Prekmurec Erik Janža, ki je v teh kvalifikacijah zabil dva zadetka, ki sta bila njegova prva v slovenskem dresu. 

slovenija,  nogomet, kazahstan
NZS
Erik Janža je igral 87. minute.

slovenija veselje af
alesfevzer.com

matjaz kek mm
Martin Metelko

Slovenski reprezentanci so po uspehu čestitali tudi pomurski nogometni klubi. 

"Veseli, srečni in ponosni smo. Mislim, da je to zasluženo. Hvala Sloveniji za to neverjetno pozitivno energijo v zadnjih mesecih. Splačalo se je za to generacijo, ki je bila že skoraj označena za 'luzersko'. Vrnili so vero v slovenski nogomet," je po tekmi dejal selektor Kek. 
"Cilj je bil jasen, odkar so se kroglice zavrtele na žrebu. Prepričan sem, da bo to nov zagon slovenskemu nogometu. Hvala fantom, hvala mojemu štabu, hvala tudi vodstvu NZS, ki je verjelo v nas in me pustilo pri miru pet let, kar je verjetno svetovni rekord," je o poti do Eura dejal selektor in dodal: "Danes je Slovenija spet dihala kot eno in to je najlepše. Veseli smo, da so nogometaši dali nekaj k tem uspehom slovenskega športa v zadnjem času."

matjaz kek mm
Martin Metelko

Prinašamo še nekaj utrinkov veselja po zadnjem sodnikovem žvižgu. 

slovenija skupinska mm
Martin Metelko

jan oblak slovenija af
alesfevzer.com

slavje slovenija mm
Martin Metelko

kek 2 af
alesfevzer.com

benjamin verbic af
alesfevzer.com

jan oblak olga danilovic lv
Luka Vovk

Danes med 16. in 18. uro na Kongresnem trgu v Ljubljani se bo reprezentanca zahvalila navijačem. 

erik-janža slovenska-nogometna-reprezentanca slavje