vestnik

(FOTO IN VIDEO) Za nami je izvrstna športna sreda. Bodo Slovenci šli do konca?

Vestnik.si, 8. 9. 2022
Martin Metelko
Dvorana Stožice ob slovenski himni.
Šport

Najprej zmaga za slovenske košarkarje, potem še za slovenske odbojkarje. Športna sreda za slovenske navijače ne bi mogla biti lepša.

Preživet popoldan v Ljubljani je bil v sredo precej zanimiv in simpatičen. Najprej so športni navdušenci vsak na svoj način in v svojem stanovanju, lokalu ali na prostem spremljali zmago košarkarjev nad Francijo z 88:82. Pa tudi šov Luke Dončića, ki je dosegel 47 točk in postal drugi najboljši strelec na eni tekmi na evropskih prvenstvih. Slovenija je z zmago zasedla prvo mesto v skupini in se bo v osmini finala pomerila z Belgijo, ki je v skupini A zasedla četrto mesto. Tekma bo v soboto ob 14:45. 

doncic
Profimedia
Luka Dončić je zbral 47 točk.

Mnogi so se takrat, ko so slovenski košarkarji še igrali zadnjo četrtino, že namenili proti Stožicam, kjer je bila ob 21. uri na sporedu četrtfinalna tekma med Slovenijo in Ukrajino. Skupine, posamezniki in dvojice so korakali proti prizorišču, skoraj vsak pa je imel v roki mobilni telefon in na njem prižgan prenos košarke. Če ga sam nisi imel, je bilo dovolj glasno, da si vsaj slišal, kaj se dogaja, če ne že videl. Ko je komentator odšteval zadnje sekunde je sledilo veselje, dobra volja pri navijačih pa se je nadaljevala pred dvorano. Po 20. uri so se vrata Arene Stožice odprla, navijači so zasedali svoje sedeže, nato pa sodelovali z moderatorjem pri ustvarjanju dobrega vzdušja. Ubrano odpeta Zdravljica je pri marsikom poskrbela za kurjo polt, potem pa se je pričelo še dogajanje na igrišču. Prvi niz Slovenci niso odprli najbolje in so ga tudi izgubili, zato pa Ukrajincem niso prepustili naslednjih treh in se z večtisočglavo množico veselili uvrstitve v prvi polfinale na svetovnih prvenstvih.



Tam jih v soboto, ob 18. uri, čaka dvoboj z Italijo, ki je v petih nizih premagala Francijo. Slovenski odbojkarji imajo sijajno priložnost, da se zahodnim sosedom oddolžijo za lanski poraz v finalu evropskega prvenstva.

slovenija urnaut
alesfevzer.com

stožice ljubljana odbojka košarka