vestnik

(FOTO) KMN Pečarovci proslavil 40 let obstoja

Vestnik.si, 16. 7. 2024
Vestnik.si
Vsi prejemniki zahval.
Šport

Klub malega nogometa (KMN) Pečarovci je na svojem igrišču in v njegovi okolici proslavil 40 let delovanja. V klubu so podelili več zahval, kakor veleva tradicija že od dvajsete obletnice, so obiskovalce pogostili z mesom vola na žaru, po slavnostni prireditvi pa je za zabavo poskrbela skupina Plamen.

Prireditev je vodila predsednica Turistično kulturno športnega društva (TKŠD) Pečarovci Danica Kardoš. 

kmn-pečarovci, 40-let
Vestnik.si
Danica Kardoš.

Po slovenski himni so se vsi prisotni z minuto molka najprej spomnili vseh pokojnih članov in delavcev kluba, nato pa je sledilo več slavnostnih nagovorov, ki so jih imeli: predsednik KMN Pečarovci Marino Hack, župan občine Puconci Uroš Kamenšek, predsednica Športne zveze (ŠZ) Puconci Sabina Sočič, predsednik Občinske zveze Klubov malega nogometa (OZ KMN) Puconci Andrej Bedek in predsednik lokalne skupnosti vasi Pečarovci v Krajevni skupnosti (KS) Mačkovci Jožef Rituper. 

kmn-pečarovci, 40-let
Vestnik.si
Proslava 40 let KMN Pečarovci.

Vsi omenjeni so zapisali svoje misli tudi v priložnostnem biltenu Klub malega nogometa Pečarovci - 40 let (1984 - 2024), ki je izšel ob jubileju, poleg njih pa so besede zahvale, pohval in spodbude na papir prelili še trener članske ekipe KMN Pečarovci Boštjan Zelko, predsednik Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Pečarovci Damir Bačič, sicer tudi tajnik OZ KMN Puconci, dolgoletni predsednik kluba Karel Žekš in Danica Kardoš. 

kmn-pečarovci, 40-let
Vestnik.si
Uroš Kamenšek.

Aktualni predsednik Marino Hack, ki je to funkcijo od Žekša prevzel v sezoni 2017/2018, je s tajnikom KMN Pečarovci Boštjanom Bačičem ob jubileju podelil zahvale, ki so jih prejeli Občina Puconci, Krajevna skupnost Mačkovci, Športna zveza Puconci, Občinska zveza Klubov malega nogometa Puconci, Prostovoljno gasilsko društvo Pečarovci, Turistično kulturno športno društvo Pečarovci in različni sponzorji ter zaslužni posamezniki: Renato Hajdinjak, Ivana Fartek, Janez Bačič, Štefan Kutoša in Dejan Sever.

kmn-pečarovci, 40-let
Vestnik.si
Proslava 40 let KMN Pečarovci.

Veliko zahvalno plaketo za dolgoletno pomoč pri razvoju kluba, predanost, požrtvovalnost in prostovoljno delo pa sta prejela Milan Grah in Karel Žekš, ki je bil dolgo vrsto let gonilna sila kluba in njegov predsednik in je zaslužen za uspehe domačih nogometašev, ureditev igrišča in pripadajoče infrastrukture. KMN Pečarovci je prvi in zaenkrat še edini v OZ KMN Puconci, ki ima tribuno. 

kmn-pečarovci, 40-let
Vestnik.si
Karel Žekš.

Po rezultatski plati so pečarovski nogometaši med najuspešnejšimi ekipami malega nogometa v puconski občini. Osvojili so pokalne in ligaške lovorike v OZ KMN Puconci in so si drznili zaigrati tudi na nacionalni ravni, namreč v Ligi Ena, slovenski ligi v malem nogometu na travi. Član slovenske reprezentance v malem nogometu pa je že nekaj časa igralec KMN Pečarovci Neven Grah, ki je letos nastopil na evropskem prvenstvu v Bosni in Hercegovini. 

kmn-pečarovci, 40-let
Vestnik.si
Proslava 40 let KMN Pečarovci.

Minulo sezono v ligi A OZ KMN Puconci je KMN Pečarovci končal na četrtem mestu, čeprav se je do konca boril za drugo mesto. Lani pa je v Prosečki vasi osvojil pokalni naslov, tako da je pripeljal sklepni turnir v Pečarovce. Za vse prikazano si je KMN Pečarovci prislužil vzdevek "ekipa s srcem". 

kmn-pečarovci, 40-let
Vestnik.si
Proslava 40 let KMN Pečarovci.

V revijalnih tekmah so se ob jubileju najprej pomerili pečarovski otroci s selekcijo NŠ Mura U13, nato pa še člani KMN Pečarovci in NK Hodoš. 

kmn-pečarovci 40-let karel žekš