vestnik

(FOTO) Kolesarski ultramaratonci že vneto poganjajo pedale

Vestnik.si, 31. 7. 2021
Jure Zauneker
Slo24ultra
Šport

V Dobrovniku je bil start letošnjega kolesarskega ultramaratona SLO24Ultra, ki velja tudi kot evropsko prvenstvo v vožnji na 12 in 24 ur. Nastopajo tudi domači tekmovalci.

Start 24-urnega kolesarskega ultramaratona je bil pred DOŠ Dobrovnik v petek ob 18. uri, na cilj pa bodo tekmovalci prišli ob 18. uri v soboto. 11 kilometrov dolg krog proge je speljan po že znani relaciji Dobrovnik - Turnišče - Renkovci - Dobrovnik. 

dobrovnik, kolesarstvo, slo24ultra
Jure Zauneker
Slo24ultra

Slavnostna seja Mestne občine Murska Sobota

(FOTO) Praznik Mestne občine Murska Sobota: Mitja Slavinec postal častni občan, podeljena še plaketa in tri zahvalne listine

Slavnostna seja mestnega sveta ob občinskem prazniku Mestne občine Murska Sobota je bila, kot že tradicionalno, v Gledališču Park, na kateri je bil tokrat slavnostni govornik kar župan Damjan Anželj. Na slavnostni seji so podelili številna občinska priznanja. Naziv častnega občana je na predlog 51 članov Pomurske akademsko znanstvene unije prejel njen prvi predsednik Mitja Slavinec, ki je v zadnjih desetletjih prispeval k trajnemu ugledu, promociji, razvoju in prepoznavnosti Mestne občine Murska Sobota na več področjih, tako poljudnih, družbeno koristnih, pedagoških kot raziskovalnih. Na predlog mestne svetnice in predsednice KS Bakovci Nives Cajnko sta plaketo mestne občine prejela Biserka Flegar in Avgust Marič. Flegarjeva je upokojena učiteljica iz Bakovcev in vsestranska kulturna delavka, Marič pa je bil do upokojitve zaposlen kot hišnik na bakovski osnovni šoli, prav tako je delal kot hišnik v KS Bakovci. Plaketo sta prejela za dolgoletno požrtvovalno in prostovoljno delo v krajevni skupnosti, saj sta s svojim delom pripomogla tako k ugledu kot razvoju vasi. Zahvalno listino je na predlog župana prejela Splošna bolnišnica Murska Sobota, ki je v minulem letu obeležila 130-letnico svojega delovanja, na predlog RKS - OZ Murska Sobota Marjana Gomboc, dolgoletna in aktivna prostovoljka ter krvodajalka in na predlog Prekmurskega osteološkega društva Murska Sobota še zdravnica Jerneja Farkaš Lainščak kot zahvalo za dosedanje delo in spodbudo za nadaljnje delo na področju krepitve javnega zdravja in obvladovanja bolezni srca in ožilja v regiji in širše. Utrinke slovesnosti je zbral Aleš Cipot.

Začetek dvanajsturnega maratona je bil v soboto ob 6. uri, končal pa se bo v soboto ob 18. uri, v obeh omenjenih maratonih tekmujejo tako posamezniki kot ekipe. Na sporedu je še šesturni kolesarski ultramaraton, ki se je začel v soboto opoldne, končal pa se bo prav tako v soboto ob 18. uri. 

dobrovnik, kolesarstvo, slo24ultra
Jure Zauneker
Slo24ultra

Prijavljenih je 48 kolesarjev iz Slovenije in tudi tujih držav, med njimi pa je tudi deset članov Kolesarskega kluba Ocean Orhids Cycling team Dobrovnik in dva iz Športnega društva Team Turbo Tropovci.

SLO24Ultra DOBROVNIK kolesarski-maraton