vestnik

(FOTO) Moravske Toplice osvojile naslov državnega prvaka v malem nogometu

Vestnik.si, 25. 5. 2024
Jure Zauneker
Turnir v malem nogometu.
Šport

Na Krajni je potekal sklepni turnir Lige Ena, prve slovenske lige v malem nogometu na travi, na katerem je tekmovala tudi ena pomurska ekipa.

V prvem polfinalu je moštvo Moravske Toplice, sestavljeno iz igralcev ekip iz občinske malonogometne lige, premagalo KMN Maribor s 5 : 2 in se uvrstilo v finale, kamor je napredovala tudi ekipa Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les iz Brežice, ki je v drugem polfinalu ugnala moštvo Gas bar ŠD LiK iz Šmartnega pri Litiji s 3 : 1. V napetem in razburljivem finalu so Moravske Toplice premagale tudi ekipo iz Brežic, a šele po izvajanju kazenskih udarcev, saj je bil v rednem delu rezultat 3:3. 

šd moravske toplice
Tomaž Čarni
Moravske Toplice se veselijo naslova državnih prvakov v Ligi Ena - 1. slovenske malonogometne lige.

krajna, nogomet
Jure Zauneker
Turnir v malem nogometu.

Na tekmi za tretje mesto je odločalo izvajanje Socca kazenskih strelov, z 2 : 0 pa je bila od Maribora natančnejša ekipa Gas bar ŠD LiK.

krajna, nogomet
Jure Zauneker
Turnir v malem nogometu.

Na turnirju so bili prisotni tudi nekateri reprezentanti slovenske malonogometne reprezentance na travi, ki se bo od 1. do 8. junija udeležila evropskega prvenstva EMF EURO 2024 v Sarajevu. Prav tako je bilo prisotno vodstvo Slovenske malonogometne zveze SMZ.

krajna, nogomet
Jure Zauneker
Turnir v malem nogometu.

liga-ena mali-nogomet-na-travi finalni-turnir Krajna moravske-toplice