vestnik

(FOTO) Mura in Zorja nista uspeli zatresti mreže

Vestnik.si, 14. 7. 2024
Loris Cipot/fotolens.si
Mura : Zorja Lugansk 0 : 0.
Šport

V zadnji pripravljalni tekmi se je Mura v svoji Fazaneriji pomerila z ukrajinskim prvoligaškim klubom Zorja iz Luganska. Ekipi sta se kljub nekaj priložnostim razšli brez zadetkov.

Mura je tokrat prikazala precej boljšo igro v primerjavi z obračunom z Bačko Topolo pred enim tednom (0 : 4) in imela predvsem v drugem polčasu tri, štiri dobre priložnosti, vendar pa je pokazala, da ji v napadu še vedno škriplje. V zadnjih treh pripravljalnih tekmah ni dosegla niti enega gola, samo Maroša, ki je tokrat zapravil največjo priložnost, pa je premalo, da bi bila Mura zares nevarna. 

mura, zorya
Loris Cipot/fotolens.si
Mura : ZoryaLuhansk

Tako pred prekmurskim derbijem z Nafto (sobota, 20. julija, ob 20.15) ostaja več skrbi in vprašanj kot odgovorov, v kakšni formi je v resnici soboška ekipa, še posebej, ker se novi igralci iz Amerike še sploh niso predstavili. Trener Anton Žlogar je na srečanju z Zorjo igral večino časa z nogometaši iz prve enajsterice. 
Črno-beli so začeli v postavi: Mihelak, Proleta, Cipot, Sadriu, Pucko, Kurtović, Maruško kap., Nuhanović, Turudija, Kurež, Maroša.
V drugem polčasu so vstopili samo Jovićević, Tripi, Ščernjavič in Kasalo.

mura, zorya
Loris Cipot/fotolens.si
Mura : ZoryaLuhansk

Pri Zorji je v prvi postavi začel Žan Trontelj, še v minuli sezoni član soboškega kluba, a je bil zamenjan v drugem polčasu. 

mura, zorya
Loris Cipot/fotolens.si
Mura : ZoryaLuhansk

pripravljalna-tekma mura zorya lugansk