vestnik

(FOTO) Na Hodošu zaznamovali 40 let delovanja nogometnega kluba

Vestnik.si, 21. 7. 2024
Damjana Nemeš
40 let Nogometnega kluba Hodoš
Šport

Obletnico so zaznamovali s slovesnostjo, odprtjem prenovljenega športnega centra ter več nogometnimi tekmami.

Nogometni klub Hodoš je bil formalno ustanovljen 20. marca 1984, ko se je na takratnem občnem zboru zbralo 30 zanesenjakov, ki so izvolili prvi izvršni odbor in na mesto predsednika kluba imenovali Karla Škodnika. Klub, ki letos zaznamuje 40 let delovanja, je prvi vidnejši uspeh dosegel v sezoni 1991/1992, ko se je prvič uvrstil v prvo medobčinsko nogometno ligo (MNL) Murska Sobota. Sledilo je še nekaj uspešnih sezon, med drugim 2003/2004, ko je članska ekipa postala prvak druge MNL Murska Sobota, ter 2016/2017, ko je članska ekipa postala prvakinja prve MNL Murska Sobota, s čimer so si zagotovili napredovanje v 3. slovensko nogometno ligo, vendar pa se za to po tehtnem premisleku niso odločili. 

nk-hodoš, obletnica
Damjana Nemeš
40 let Nogometnega kluba Hodoš

Kot je ob slovesnosti, ki so jo v hodoškem prenovljenem športnem centru pripravili ob jubileju kluba, povedal njegov predsednik Darko Roman, so lahko po toliko letih ponosni na to, kar je do danes zraslo na in ob igrišču. "Nikakor ne morem mimo tega, da se zahvalim vsem, ki so ali ste v zadnjih štiridesetih letih na kakršen koli način pomagali nogometu na Hodošu. Brez predhodnikov in vseh vas danes ne bi bili tu. Zahvala gre tudi vsem društvom v občini za dobro in zgledno sodelovanje v vseh teh letih, pa občini, vsem županom, predsednikom krajevnih skupnosti ter madžarski samoupravni narodni skupnosti občine za podporo in pomoč," je povedal Roman. Zahvalil se je še vsem nogometašem, ki so ali še igrajo za klub, s tem pa žrtvujejo svoj čas in ga na treningih ter tekmah namenjajo klubu. "Kaj bo prinesla prihodnost, ne vemo, delovanje kluba bo v veliki meri odvisno od vseh nas, ki imamo radi nogomet, podpiramo občinska društva in čutimo odgovornost do okolja, v katerem živimo. Dejstvo je, da obeti za nogomet v našem okolju niso rožnati, saj je otrok vedno manj. Čeprav pot torej ne bo lahka, obljubim, da bomo storili vse, da bomo čez deset let slavili 50 let obstoja kluba," je sklenil Darko Roman. 

nk-hodoš, obletnica
Damjana Nemeš
40 let Nogometnega kluba Hodoš

Zbrane sta poleg predsednika nagovorila še župan Občine Hodoš Denis Tamaško ter predsednik Medobčinske nogometne zveze (MNZ) Murska Sobota in podpredsednik Nogometne zveze Slovenije Danilo Kacijan, skupaj so nato prerezali tudi trak ter tako tudi simbolično odprli prenovljen športni center. 

nk-hodoš, obletnica
Damjana Nemeš
40 let Nogometnega kluba Hodoš

Slovesnost, ki so jo z nastopi popestrili najmlajši iz občine ter sestri Vita in Sindi Lukašev, je bila tudi priložnost za podelitev priznanj. Ob 30-letnici delovanja kluba so se zahvalili vsem bivšim predsednikom kluba, tokrat so priznanja podelili vsem, ki so v zadnjih letih aktivno sodelovali in delali za dobrobit kluba ter članom upravnega odbora NK Hodoš. Priznanja so prejeli Občina Hodoš, MNZ Murska Sobota, Madžarska samoupravna narodna skupnost Občine Hodoš, Zoran Horvat, Sandi Škerlak, Uroš Andrejek, Silvester Lepoša, Mate Molnar, Tadej Vlaj, Martin Benkič, Rudolf Bunderla, Ernest Tamaško, Andrej Toth, Aleksander Abraham, Franc Nemec, Geza Tamaško in Ervin Könye, Kacijan pa je predsedniku kluba nato izročil še plaketo MNZ Murska Sobota. 

nk-hodoš, obletnica
Damjana Nemeš
40 let Nogometnega kluba Hodoš

Po slavnostnem delu je sledil športni program. Uvodoma so se pomerili veterani slovenske in madžarske reprezentance, zmaga je pripadla slednjim (2 : 4), sledil je še veteranski turnir, na katerem so prvo mesto osvojili člani ekipe Lokaši, drugi so bili Pečarovci, tretji pa člani ekipe Muravideki. 

nk-hodoš, obletnica
Damjana Nemeš
40 let Nogometnega kluba Hodoš

nk-hodoš, obletnica
Damjana Nemeš
40 let Nogometnega kluba Hodoš

nk-hodoš obletnica 40-let