vestnik

(FOTO) Na mednarodnem juniorskem teniškem turnirju v Murski Soboti udeleženci tudi iz Kanade, ZDA in Kitajske

Vestnik.si, 6. 2. 2024
Jure Zauneker
Teniški turnir v Murski Soboti.
Šport

Ta teden se je začel glavni turnir mednarodnega teniškega juniorskega turnira Murska Sobota Open 2024, ki poteka v soboškem teniškem centru ob podpori Mestne občine Murska Sobota in nekaterih sponzorjev. Ob začetku glavnega dela so v Tenis centru pripravili novinarsko konferenco, ki ji je sledila svečana otvoritev.

"Lahko smo zelo zadovoljni z udeležbo na turnirju, saj se je prijavilo skupno kar 120 igralk in igralcev. V kvalifikacijah se je borilo 31 igralcev, pri mladinkah 25 igralk, udeleženci pa prihajajo iz kar 21 držav, med drugim tudi od tako oddaljenih, kot so Kanada, ZDA in Kitajska," je na konferenci povedal direktor turnirja Žiga Starčič, ki je dodal, da se nihče od dvanajstih Slovencev in dveh Slovenk ni uspel prebiti preko kvalifikacij na glavni del turnirja. Kvalifikacije posamezno za dekleta in fante so potekale že v soboto in nedeljo. 

murska-sobota, tenis
Jure Zauneker
Žiga Starčič.

Direktor Tenisa Slovenije (ustanovno Teniške zveze Slovenije) Gregor Krušič je pohvalil čedalje večje število pomembnejših turnirjev in organizacijo v Murski Soboti: "Ta številka v zadnjih letih strmo narašča. Na leto imamo tu pet nacionalnih tekmovanj, obeta pa se tudi predlog državnega prvenstva, ki bi ga organiziral Teniški klub Murska Sobota. Že tretje leto poteka tu mednarodni mladinski turnir, drugo leto zapored pa tudi profesionalni turnir. Ta bo letos na sporedu v drugi polovici marca. Oba turnirja naznanjata začetek višje kategorije turnirjev, kar kaže na to, da je Teniški klub Murska Sobota na pravi poti in se vzpenja, prodira in raste. Tenis Sloveniji in ostalim komisijam, ki to spremljajo, vse skupaj dokazuje s kakovostnim delom na področju organizacije in tekmovalnih uspehov." Skupaj z voditeljem konference, trenerjem in kapetanom soboškega teniškega kluba Primožem Starčičem se je zahvalil Mestni občini Murska Sobota, ki s svojo podporo in infrastrukturo omogoča možnost organizacije vseh teniških turnirjev.

murska-sobota, tenis
Jure Zauneker
Gregor Krušič.

"Vesel sem, da lahko spet gostimo turnir, ki je nadaljevanje zgodbe iz prejšnjega leta, ta pa se je pokazala kot izjemno uspešna. Naš teniški klub napreduje, na podlagi teh turnirjev in dobre infrastrukture pa vse bolj raste tudi priljubljenost tenisa v naši občini. Število udeležencev zgovorno priča o prepoznavnosti tega turnirja. Tekmovalci prihajajo iz različnih držav, to pa je lepa priložnost, da se dobro ime občine ponese v svet. Klub se je že lani izkazal z organizacijo, v naši občini pa si želimo še več podobnih dogodkov," je dejal soboški župan Damjan Anželj. 

murska-sobota, tenis
Jure Zauneker
Teniški turnir v Murski Soboti.

K njegovim besedam se je priključil predsednik Teniškega kluba Murska Sobota Iztok Škraban, ki je dodal, da verjame, da bodo o dobri organizaciji in kakovostnem turnirju vsi mladi po vrnitvi domov povedali kaj pozitivnega v svojih okoljih in s tem Mursko Soboto še bolj utrdili na svetovnem teniškem zemljevidu. 

murska-sobota, tenis
Jure Zauneker
Iztok Škraban.

Turnir mladinskega ranga J30 poteka za fante in dekleta v posamičnih kategorijah in v dvojicah, tudi mešanih. Trajal bo do sobote, 10. februarja. Finale dvojic za dekleta in fante bo v petek ob 16. uri, finale v posamičnih kategorijah pa v soboto ob 11. uri, nakar bo sledila podelitev nagrad. 

murska-sobota, tenis
Jure Zauneker
Ela Plošnik.

Prva nosilka turnirja je Ela Plošnik, sedaj že bivša članica Teniškega kluba Murska Sobota, ki je 583. igralka mladinske lestvice ITF. Pri fantih je prvi nosilec Madžar David Bakonyi, ki je na svetovni jakostni lestvici na 432. mestu. 

murska-sobota, tenis
Jure Zauneker
Teniški turnir v Murski Soboti.

Slovenijo na glavnem delu turnirju zastopa deset mladincev in trinajst slovenskih mladink. Med njimi ni nobenega člana ali članice soboškega teniškega kluba.

murska-sobota, tenis
Jure Zauneker
Teniški turnir v Murski Soboti.

teniški-turnir junior tenis-center-murska-sobota novinarska-konferenca