vestnik

(FOTO) Nova zmaga murašic. V soboto si lahko na derbiju že zagotovijo novo zvezdico

Vestnik.si, 16. 4. 2023
LorisCipot/Fotolens.si
ZnkMura-ZnkLjubljana
Šport

Igralke ŽNK Mura Nona so v 16. krogu državnega prvenstva v Beltincih gostile ŽNK Ljubljana in vknjižile novo zmago.

ŽNK Mura Nona: Kocijan, E. Kos, Korošec, Kolbl, L. Kos, De Jesus Matos, Hofman, Rakovec, Šoštarič Karič, Rozmarič, Vasović. Trener: Amir Karič.

ŽNK Ljubljana: Puš, Intihar, Grad, Kern, Koprivnikar, Šmid, Turk, Begić, Pintarič, Petrič, Kastelec. Trenerka: Manca Kutnjak. 

znk, mura, ljubljana
LorisCipot/Fotolens.si
ŽNK Mura-ŽNK Ljubljana

znk, mura, ljubljana, amir karič
LorisCipot/Fotolens.si
ŽNK Mura-ŽNK Ljubljana

Pomurske nogometašinje so tokratno tekmo odigrale v Beltincih, kjer se je zbralo okoli 150 gledalcev. Ti niso dolgo čakali na prvi zadetek, saj je sodnik Lukas Gregorinčič že v 8. minuti po igranju z roko ene od ljubljanskih nogometašinj v kazenskem prostoru pokazal na belo piko. Enajstmetrovko je uspešno realizirala Kaja Korošec in domače povedla v vodstvo. Drugi zadetek je padel deset minut pozneje, strelka je bila Margita Vasović. 

znk, mura, ljubljana
LorisCipot/Fotolens.si
ŽNK Mura-ŽNK Ljubljana

Ljubljančanke so v 47. minuti preko Nike Pintarič znižale zaostanek za 1 : 2. Glavni sodnik je potem po še enem prekršku gostij v kazenskem prostoru nad Špelo Kolbl pokazal novo enajstmetrovko. Tudi v 59. minuti je bila uspešna Kaja Korošec. Črno-bele so zanesljivo zmago nato potrdile v 74. minuti z golom Kolblove in v 90. minuti z zadetkom Neli Hofman. 

V sredo v Fazaneriji varovanke Amirja Kariča čaka polfinalni obračun v Pokalu Slovenije proti Radomljankam, v soboto pa bodo gostovale v Ljubljani pri Olimpiji. Če bodo derbi dobile, bodo že tri kroge pred koncem postale državne prvakinje. 

žnk-mura-nona žnk-olimpija beltinci