vestnik

(FOTO) Odbojka: Nič ne bo s polfinalom za Panvito Pomgrad

Vestnik.si, 2. 4. 2023
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad - Hiša na kolesih Triglav
Šport

Potem ko so vodili že z 1 : 0 v zmagah, so soboški odbojkarji z dvema porazoma z 0 ; 3 zapravili veliko priložnost za uvrstitev v polfinale državnega prvenstva. Tudi v Murski Soboti so se veselili Kranjčani.

Panvita Pomgrad – HišaNaKolesih Triglav 0 : 3 (-16,-22,19)

Športna dvorana OŠ I v M. Soboti, gledalcev 200, sodnika: Iso Adrovič, Dejan Jovanovič.

Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 17, Avšič, Drvarič 1, Suhadolnik 3, Rojnik 8, Kovačič, Legen 1, Bedrač 2, Fužir 6, Jurić 3, Vrabl in Novak (oba libero). Trener: Dejan Fujs

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimović 3, Nanut 13, Glamočanin, Tučen 3, Rotar, Snedec, Šikanič 3, Mali 10, Adžović, Jovović 26, Fajfar (libero). Trener: Sašo Rop

Tudi tretja tekma končnice med Prekmurci in Gorenjci se je končala s 3:0. Drugič zapored so slavili Kranjčani in se tako zasluženo veselili napredovanja v polfinale DP.

panvita-pomgrad, hiša-na-kolesih-triglav, triglav, odbojka
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad - Hiša na kolesih Triglav

Tekmo so že od prve točke podjetneje pričeli Gorenjci in zdelo se je, da bo to njihov dan. Prvič so občutneje povedli s 3:7, v ospredju pa je bil Nanut s tremi točkami. Domači trener Fujs je zahteval prvi polminutni odmor, gostje pa nato niso zagrabili prve priložnosti za še občutnejše vodstvo. Panvita Pogmrad je v tem času igro še sestavljala, a jih vseeno ujela na 9:9. Drugi poskus Gorenjcev je bil boljši in odločilen. Po dobri seriji in navdahnjeni igri tudi ob pomoči številnih navijačev so povedli z 10:14 in Panviti Pomgrad niso več pustili blizu. Ko je Nanut dosegel točko za vodstvo s 15:20 in se nato še preselil na servis, je stekla še odločilna serija Kranja z razigranim Malijem, ki je v nadaljevanju dosegel tri točke, tudi zadnjo za zmago v prvem nizu s 16:25.

panvita-pomgrad, hiša-na-kolesih-triglav, triglav, odbojka
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad - Hiša na kolesih Triglav

Drugi niz se je začel dokaj nezbrano, z nekaj nepotrebnimi napakami tako na eni kot na drugi strani, tako da si do izida 6:6 nobena ekipa priigrala ni priigrala za več kot točko prednosti. Fujs je že v začetku niza korektorja Juriča posedel na klop, v igro pa poslal Fužirja. Panvita Pomgrad je še naprej trdo garala za vsako točko, medtem ko se je zdela igra gostov s krajšimi izjemami enostavna in razigrana. Domači so se po dveh točkah Šormaza na kratko oddaljili na 8:6, a so varovanci trenerja Saše Ropa takoj odreagirali in izenačili na 10:10, po bloku Malija nad Drvaričem pa tudi povedli. Soboški trener je igralce poklical na odmor in takoj je bilo nekaj bolje, saj so po točkah Šormaza, Fužirja in Rojnika naredili mini preobrat in povedli s 15:11. A gostje so bili neomajni in bili hitro blizu popolnega priključka. Zanj sta poskrbela s po dvema točkama Mali in najučinkovitejši napadalec gostov Jovovič ter priigrala znižanje na 17:16, vendar je pri domačih Šormaz z dvema zaporednima točkama še držal domače nad vodo za vodstvo za 19:16. Pa tudi to Prekmurcem ni zadostovalo za zmago. Kranjčani so najprej poskrbeli za priključek in Panvito Pomgrad ujeli na 20:20, v nadaljevanju pa z razigranim in raznovrstnim napadom prišli do zmage z 22:25.

panvita-pomgrad, hiša-na-kolesih-triglav, triglav, odbojka
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad - Hiša na kolesih Triglav

V tretjem nizu so domači obstali že v začetku in zaostali 0:3. Na kratko so se sicer še približali na 3:4, to pa je bilo največ, kar jim je v zadnjem prvenstvenem nizu še uspelo. Kranjčani so se odcepili na 3:8, Fujs je v ekipi poskušal s številnimi menjavami, s katerimi so se domači približali na 8:10, več od tega pa ne, saj so bili domači v nadaljevanju brez ideje. Poleg tega so gostje nadaljevali z odlično in energično igro ter povedli z 11:18, njihova prednost pa do konca ni bila več ogrožena. Niz so dobili z 19:25 in se skupaj z navijači iskreno poveselili napredovanja med štiri najboljše ekipe v državi.

Po srečanju se je uradno poslovil dosedanji spiker domačih tekem Panvite Pomgrada Štefan Flisar.

panvita-pomgrad, hiša-na-kolesih-triglav, triglav, odbojka
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad - Hiša na kolesih Triglav

Izjavi po dvoboju:

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada:

"Na drugi tekmi v Kranju smo jih pustili , da so zrasli in poleteli, mi pa smo čakali, da bomo brez borbe in discipline s prve tekme serijo dobili. Oni so takrat dobili krila, mi pa smo si jih sami spodrezali. In tisto je bil hud udarec za našo ekipo in glavni razlog za slabo igro tudi na tretji tekmi. V dveh tekmah zgubiti s 3:0 brez osvojenega niza po gladki zmagi v prvi tekmi je nepredstavljivo. Fantje so z glavami odšli nekam drugam in ne na ¼ tekmo. Žal se je sezona končala tako kot se je, razloga za veselje ni."

Sašo Rop, trener HišeNaKolesih Triglav:

"Sem kar malo brez besed po zmagi 3:0 v odločilni tekmi. Fantje so dostikrat letos že pokazali, da so iz pravega testa. Ko sem videl obraze pred tekmo ene in druge ekipe, mi je bilo dosti jasno o stanju obeh moštev. Sicer smo se malo mučili v drugem nizu, a vendarle bili zasluženo boljši. V seriji treh tekem je bilo mogoče celo dobro, da smo prvo tekmo tako izgubili, saj smo se zbrali in dobro odreagirali. Fantje so si želeli napredovanja in to je bilo odločilno. Omeniti in pohvaliti moram še naše navijače, saj takšnih nima noben odbojkarski klub v Sloveniji. Brez njih nam ne bi uspelo."

panvita-pomgrad, hiša-na-kolesih-triglav, triglav, odbojka
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad - Hiša na kolesih Triglav

odbojka panvita-pomgrad hiša-na-kolesih triglav četrtfinale