vestnik

(FOTO) Odbojkarji Panvite Pomgrad ugnali novomeško Krko

Vestnik.si, 27. 2. 2022
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Krka
Šport

V 18. krogu Sportkluba 1. državne odbojkarske lige za moške je Panvita Pomgrad v dvorani OŠ I Murska Sobota s 3 : 1 v nizih ugnala novomeško Krko in tako dosegla šesto zmago v tej sezoni.

Panvita Pomgrad: Vinkovič 17, McConnell 16, Drvarič 4, Radović 4, Rojnik 16, Lakner, Bedrač 5, Fužir, Novak, U. Hafner, Vrabl in Vori. Trener: Dejan Fujs

Krka: S. Hafner 2, Erpič 6, Čopi 11, Travnik 3, Kožar, Pulko 16, Lavrič 9, Peterlin 22, Hvala, Jaklič, Renko, Koncilija, Ožbalt in Borin. Trener: Tomislav Mišin. 

Izidi nizov: 25 : 22, 25 : 23, 15 : 25 in 25 : 23. 

Panvita Pomgrad je še drugič v sezoni ugnala novomeško Krko, odbojkarska predstava tekmecev pa se je že tretjič končala s 3 : 1, pri čemer so Sobočani tokrat za svojo šesto zmago v sezoni prvič letos ugnali Krko pred domačim občinstvom. Z zmago je Panvita Pomgrad potrdila peto mesto na lestvici, Krka pa ostaja na predzadnjem mestu. 

Uvodni niz je bolje začela Krka, ki je predvsem po zaslugi prebojnega servisa hitro povedla z 11 : 6, ko je svoj drugi time-out izkoristil domači trener Dejan Fujs. A so njegovi napotki zalegli šele po vodstvu gostov z 19 : , ko se je novomeška igra ustavila. Sobočani so nevtralizirali gostujoči napad in izid izenačili na 20. točki, da bi nato prvi niz zaključili z blokom za 25 : 22.

panvita-pomgrad, krka, odbojka
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Krka

Igra na parketu je bila podobna tudi v drugem nizu. Krka je po zaslugi raznovrstnejšega napada povedla z 10 : 6, a so Sobočani tokrat izid izenačili že na 16. točki predvsem po zaslugi neprebojnega bloka. Po preobratu in vodstvu z 19 : 17 Panvita Pomgrad priigrane priložnosti ni izpustila več iz rok, domači bloker Žan Bedrač pa je zaključil drugi niz za murskosoboško vodstvo v nizih z 2 : 0.

panvita-pomgrad, krka, odbojka
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Krka

V tretjem nizu pa nato domačinov praktično ni bilo. Krka je spet začela odločno in Sobočane po slabšem sprejemu servisa povsem oddaljila od mreže. Novomeščani so znižali izid v nizih na 2:1.

panvita-pomgrad, krka, odbojka
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Krka

V zadnjem, četrtem nizu, pa sta se nato tako Rojnik kot Drvarič vrnila na igrišče. Po izenačenju na 11. točki Sobočani prednosti dveh točk nato niso spustili več iz rok in po bloku Rojniku je na koncu z zapravljenim servisom za domačo zmago s 3 : 1 poskrbel kar gostujoči bloker Nik Lavrič.

panvita-pomgrad, krka, odbojka
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Krka

odbojka panvita-pomgrad krka
Kaj zdaj berejo drugi