vestnik

(FOTO) Pokal: Beltinčani v Gančanih brez težav do napredovanja

Vestnik.si, 25. 11. 2023
Jure Kljajić
NK Gančani - ND Beltinci.
Šport

V 3. krogu pokala Pivovarna Union so beltinski nogometaši na gostovanju v Gančanih v sončnem, hladnem in zelo vetrovnem vremenu premagali domači Aluvar s 7 : 0.

Aluvar Gančani – Beltinci Klima Tratnjek 0 : 7 (0 : 3)

ŠRC Aluvar Gančani, 300 gledalcev, sodnik: Blaž Bezjak (Markovci pri Ptuju).

Strelci: 0 : 1 Kralj (9), 0 : 2 Bujan (26), 0 : 3 Kralj (33), 0 : 4 Kralj (51), 0 : 5 Slokan (59), 0 : 6 Pihler (71, 11 m), 0 : 7 Slokan (74).

Rumen karton: Legen (Aluvar Gančani). 

Aluvar Gančani: Zorko, Bedek, Toplak kap., R. Hozjan, Šipoš (Draškovič, 63), Legen (Ž. Hozjan, 77), Škalič (Horvat, 46), Gregorec, Kociper (Kutoš, 57), Mikič, Berden. Trener: Ljubo Antolin.

Beltinci Klima Tratnjek: Moćić, Težački, Vodeb (Ščančar, 46), Zorman, Kosić (Slokan, 46), Pihler kap., Bujan, Štrakl, Kralj (Kosi, 57), Baligač, Čakš (Emruli, 46). Trener: Damjan Gajser.

nk-gančani, nd-beltinci
Jure Kljajić
NK Gančani - ND Beltinci.

Za razliko od nekaterih drugih trenerjev v pokalnem tekmovanju strateg "žutih" ni prav nič veliko eksperimentiral s prvo enajsterico, ampak je na igrišče poslal večino standardnih igralcev prve postave. Kar se mu je hitro  obrestovalo, saj so njegovi varovanci kaj kmalu potrdili napredovanje v osmino finala.

Pred srečanjem se je aktualni športni direktor Gančanov Denis Dugonjić, nekdanji igralec obeh klubov, uradno poslovil od aktivne igralske kariere. Tule pa so najpomembnejši trenutki srečanja:

9: GOL 0 : 1 Jan Bruno Kralj! Po levi strani je potegnil Robert Čakš in podal pred gol, v gneči pa je žogo iz bližine v mrežo poslal Kralj.

26: GOL 0 : 2 Bruno Bujan! Bujan je v samostojni akciji krenil iz sredine na levo, potem pa z diagonalnim strelom natančno meril v levi spodnji kot vrat Gančan.

33: GOL 0 : 3 Jan Bruno Kralj! Po podaji Čakša je z leve strani z desnico streljal Kralj in tudi on zadel levi spodnji kot vrat domačih.

45+1: Konec prvega polčasa. 0 : 3. 

nk-gančani, nd-beltinci
Jure Kljajić
NK Gančani - ND Beltinci.

51: GOL 0 : 4 Jan Bruno Kralj! Z daljave je sprožil Bujan, vratar Marsel Zorko je žogo samo odbil, z leve strani je pritekel Kralj in jo z diagonalnim strelom znova poslal v levi spodnji kot vrat. 

59: GOL 0 : 5 Nejc Slokan! Tokrat je nevarno streljal Vito Štrakl, Zorko je odlično ubranil, a spet odbil žogo, do katere je prišel Slokan in s kar velike razdalje tudi on zadel levi spodnji kot vrat. 

65: Po podaji Pihlerja z desne strani je Ivan Težački zadel vratnico. 

71: GOL 0 : 6 Luka Pihler (11 m)! Po prekršku nad Tianom Kosijem v kazenskem prostoru je kapetan Beltinčanov z bele pike poslal žogo z močnim strelom pod prečnik. 

74: GOL 0 : 7 Nejc Slokan! Po podaji Štrakla je Slokan tokrat z desne strani rafinirano poslal žogo v desni kot vrat. 

nk-gančani, nd-beltinci
Jure Kljajić
NK Gančani - ND Beltinci.

88: Po poigravanju gostov pred svojimi vrati je žogo prestregel Aljoša Kutoš in streljal, vendar ni čisto dobro zadel okroglega usnja, tako da je Stefan Moćič preprečil častni zadetek gostiteljev.

90: Konec tekme. 0 : 7. 

nk-gančani, nd-beltinci
Jure Kljajić
NK Gančani - ND Beltinci.

pokal-pivovarna-union 3.--krog aluvar-gančani beltinci-klima-tratnjek