vestnik

(FOTO) Prleki trepetali za zmago

M. Š., 7. 1. 2023
Niko Časar
Prleki so trepetali za zmago.
Šport

V 14. krogu 1. slovenske futsal lige je Meteorplast ŠIC bar v Ljutomeru s 3 : 2 (3 : 0) premagal Oplast iz Kobarida.

Kljub temu da so bili oslabljeni, so Prleki v obračunu tretje in četrto uvrščene ekipe prišli do devete zmage v sezoni in drugo tretjino prvenstva končali na visokem 3. mestu z 29. točkami, devetimi več od tokratnega nasprotnika.

Odsotnost prvega strelca prvenstva Denisa Kneževiča je tokrat odlično izkoristil Aljaž Goznik, ki je proti Oplastu dosegel vse tri zadetke za domačo ekipo.

V 2. minuti dvoboja je kar dvakrat matiral gostujočega vratarja Nika Logarja, v 8. pa s svojim šestim zadetkom v sezoni povišal vodstvo na 3 : 0. Gostitelji so nadzirali potek dvoboja, imeli še številne priložnosti, vendar niso več zadeli.

Gostje so se prebudili v sami končnici tekme. Tine Šturm je Klemna Anžela matiral v 36. in 37. minuti ter z znižanjem zaostanka poskrbel za dramatično končnico. Gostje so poskušali priti do izenačenja z igralcem več v polju, a je bila domača obramba na mestu in ni dovolila preobrata. Do konca rednega dela prvenstva bodo ekipe odigrale še sedem krogov, nato pa sledil končnica.

futsal sšport ljutomer