vestnik

S pripravami začele tudi nogometašinje ŽNK Mura Nona

Vestnik.si, 9. 1. 2023
NŠ Mura
Po prvem treningu je sledila večerja.
Šport

S pripravami na spomladanski del sezone v prvi slovenski ženski nogometni ligi so začele tudi pomurske nogometašinje, od zdaj naprej pod imenom ŽNK Mura Nona.

Trener Amir Karič je prepričan, da so si nogometašinje nabrale novih moči za nove priprave. S prvim delom sezone je glede izkupička zadovoljen, v igri pa še vidi možnosti za napredek. "Upam na eno dobro, dinamično in golov polno nadaljevanje sezone," je dejal. V ekipi Karič vidi ogromno kvalitete, si pa želi okrepitev na nekaterih igralnih pozicijah, predvsem na levi strani. "To so igralke, ki so najbolj iskane in jih je težko dobiti. Prepričan sem, da si bo  uprava zadala cilj poiskati kakšno igralko. Upam, da nam to uspe in da še dvignemo kvaliteto," se nadeja trener. 

žnk-mura-nona, priprave
FB ŽNK Mura Nona
S pripravami so začele tudi nogometašinje.

Nogometašinje bodo odslej igrale v črno-belem. "Mislim, da je pripojitev super, vsi delamo za dobrobit kluba, poskušamo ga dvigniti na še višji nivo. Čas bo pokazal, ali smo se odločili prav, jaz mislim, da smo se." Dodal, da se je lepo vrniti v klub, kjer je nekoč tudi igral. "Navijači so vrhunski in mislim, da bodo obiskali ženske tekme in tudi nam pomagali kot moškim. Upam na dobro sodelovanje," je jasen Karič. 

žnk-mura-nona, priprave
FB ŽNK Mura Nona
S pripravami so začele tudi nogometašinje.

Kapetanka Špela Kolbl je zagotovila, da so si nogometašinje spočile glavo v mesecu premora in so pripravljene na nove izzive. Njihov cilj ostaja pokalno in državno prvenstvo. "Kot majhna sem hotela vedno igrati za Muro in je zato velika čast, da bom lahko igrala za črno-bele," je povedala o pripojitvi kluba k NŠ Muri. 

žnk-mura-nona, priprave
FB ŽNK Mura Nona
S pripravami so začele tudi nogometašinje.

Po prvem treningu so se nogometašinje z vodstvom kluba dobile tudi na večerji v Okrepčevalnici Duh. Na zboru so bile Iva Kocijan, Neli Hofman, Kaja Horvat, Špela Kolbl, Kaja Korošec, Evelina Kos, Lucija Kos, Lara Klopčič, Živa Rakovec, Ines Sok, Špela Rozmarič, Anja Eferl, Tija Šoštarič Karić, Asja Cvetkovič, Lana Jakšič, Lana Curman, Hana Serec, Teja Truntič, Neža Hrga, Lana Pika Sešek in Ana Marija Stojič Kršljin. Murašice so nagovorili predsednik kluba Robert Kuzmič, župan Občine Beltinci Marko Virag, športni direktor Štefan Kozic in glavni sponzor Smiljan Fekonja.

žnk-mura-nona priprave