vestnik

(FOTO) Sobočani po Špancih s 3 : 1 odpravili še Mariborčane

Vestnik.si, 25. 11. 2023
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - Merkur Maribor 3 : 1.
Šport

Panvita Pomgrad se je s to zmago poslovila od igranja v Zeleni dvorani Puconci. Vrača se v dvorano OŠ I v Murski Soboti.

Panvita Pomgrad – Merkur Maribor 3 : 1

Izidi nizov: 25 : 23, 25  :23, 23 : 25, 25 : 18

Zelena dvorana Puconci, 100 gledalcev, sodnika: Jure Vrenko (Šempeter), Bernard Valentar (Prevalje)

PANVITA POMGRAD: Rajnar, Doda 17, Šormaz 21, Drvarič 7, Vrabl, Suhadolnik 7, Horvat, Legen 1, Bedrač 2, Drobnič, Mirković 16, Novak (libero). Trener: Dejan Fujs.

odbojka, 10
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - Merkur Maribor 3 : 1.

MERKUR MARIBOR: Fužir 4, Vodušek, Pernuš 3, Adžović 1, McConell 17, Valenčič 2, Kržič 13, Donik 8, Fink 13, Novak, Bračko (libero). Trener: Sebastijan Škorc.

odbojka, 10
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - Merkur Maribor 3 : 1.

Po evropski preizkušnji in zmagi med tednom proti Špancem so se Sobočani zgolj tri dni kasneje znova pomerili z zahtevnim tekmecem. Gostje iz Maribora, ki so tudi tokrat zaradi lažje poškodbe tekmo pričeli z Bračkom na liberu, so v prvem nizu vodili zgolj pri 1:2, od 3:2 naprej pa Sobočani vodstva niso več predali. Do 10:7 je bil pri domačih razigrani korektor Šormaz, ki je v tem času dosegel štiri točke, pri 15:10 za domače pa je Škorc za Mariborčane zahteval prvi time-out. Gostje so se približali na 17:15 a je nato Fink naredil napako na servisu za vodstvo domačih za 18:15. Ko je Doda dosegel svojo četrto točko za 20:17, so domači znova zadihali in nato povedli še z 22:17. Pri gostih je bil v prvem nizu v ospredju predvsem McConnell s sedmimi točkami, a je bil sam premalo za preobrat. Domače je pred prag zmage prvega niza z dvema točkama za rezultat 24:21 po daljšem premoru pripeljal znova Šormaz. Maribor je prišel še na točko zaostanka,a je tretjo zaključno žogo uspešno zaključil Mirković za zmago 25:23.

odbojka, 10
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - Merkur Maribor 3 : 1.

Uvod drugega niza je pripadel Mariborčanom, ki so povedli s 4:8 in domači trener Fujs je zahteval prvi odmor, a na manj kot dve točki zaostanka domači do izida 11:13 niso prišli. Po dvojnem bloku za 12:13 domače dvojice Legen-Drvarič je posegel po odmoru Škorc, a je Panvita Pomgrad po napaki McConella v napadu vendarle takoj zatem izenačila na 14:14, in nato po prvem asu Mirkovića še povedla. Mariborčani so si vodstvo priigrali še za 15:17, domači pa s serijo 3:0 nazaj na 18:17 in obetal se je zanimiv zaključek. Goste je v igri do njihovega zadnjega vodstva 20:21 držal Donik, kasneje pa je McConell ostal brez pomoči. Štajerci so namreč v napadu preveč iskali zgolj njegove rešitve in sam ni zmogel vsega. Pri domačih se je ob koncu prebudil Šormaz, ki je dosegel svoji prvi točki v nizu šele za 21:21 in nato še bolj pomembno za 23:22. McConell je še poskrbel za izenačenje 23:23, več pa ne, za končnih 25:23 in zmago v drugem nizu je tako Kanadčana blokiral Bedrač.

odbojka, 10
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - Merkur Maribor 3 : 1.

Tretji niz so v naletu odprli domači s 5:2, a so jih Mariborčani po izidu 6:4 s Finkom na servisu ujeli na šesti točki, po uspešnem napadu Kržiča pa povedli s 6:8. Vmes je domači trener prvič v domačem prvenstvu na kratko v igro poslal novinca Drobniča, ki je zamenjal Mirkovića, a so Štajerci nadaljevali poletno in povedli z 8:12. Ko se je že zdelo da so gostje ušli, je pri 10:13 na servis stopil domači kapetan Drvarič in tam ostal do izida 13:13, zanj je v napadu poskrbel Suhadolnik. Vendarle so gostje s širino v igri znova ušli na varnih 18:22 (vmes je bilo še 17:18), predvsem od 14:14 velja izpostaviti točke Finka in Kržiča. Domači se niso predali in prišli do 23:24, McConnell pa je v zadnji akciji niza uspel zaključiti napad in znižal na 1:2.

Tudi zadnji niz so gostje odprli z uspešnima napadoma preko t.i. penalov, potem pa preobrat in vodstvo domačih s 6:3. Znova se je prebudil Šormaz ki je do 8:4 dosegel kar pet točk. Domači so stopnjevali ritem in ko je po vmesnih 12:10 Doda nekaj trenutkov kasneje dosegel as za vodstvo 16:10, je bila zmaga pred vrati, ne zgolj zaradi rezultata, pač pa tudi zaradi igre v tem delu niza. Prednost do konca ni padla več pod štiri točke in zmaga ter tri točke so po zmagi v zadnjem nizu s 25: 18 ostale doma.

odbojka, 10
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - Merkur Maribor 3 : 1.

Soboški odbojkarji so odigrali zadnji tekmo v dvorani v Puconcih, kjer so gostovali zaradi prenove parketa v svoji domicilni dvorani, na Osnovni šoli 1. Prvo tekmo v Murski Soboti bodo odigrali v soboto, 2.12. ob 19. uri proti Alpacemu iz Kanala. Še prej jih v sredo čaka povratna tekma 2. kroga pokala Challenge v Španiji, kjer branijo domačo zmago s 3:1.

odbojka, 10
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - Merkur Maribor 3 : 1.

Izjavi po tekmi:

Urban Drvarič kapetan Panvite Pomgrad:

"Še ena težka tekma po naporni tekmi s Španci med tednom. Energijo s tiste tekme smo končno prenesli tudi v tekmo državnega prvenstva ter se po težkih treh nizih v četrtem vendarle zbrali dovolj hitro in ga izkoristili v naš prid za zmago."

Sebastijan Škorc, trener Merkurja Maribora:

"Zaslužena zmaga domačinov, tekma ni bila pretirano kvalitetna, kar nekaj napak je bilo na obeh straneh. Imamo sicer precej težav s poškodbami, ampak tako je, ne jočemo. Nismo bili pravi, vsi ki so bili na in ob igrišču, nismo dali vsega od sebe oz. enostavno ni šlo. Panvita Pomgrad je to izkoristila, sploh v prvem in drugem nizu, ki ga je dobila na razliko. Tri točke zasluženo ostajajo doma."

odbojka, 10
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - Merkur Maribor 3 : 1.

odbojka 10.-krog panvita-pomgrad merkur-maribor