vestnik

(FOTO) Strelstvo: V Črenšovcih ekipno slavili gostitelji in Dobrovničanke

Vestnik.si, 27. 2. 2024
Jure Zauneker
Tekmovanje v Črenšovcih.
Šport

V športni dvorani OŠ Franceta Prešerna Črenšovci je potekalo dvodnevno prvenstvo severovzhodne regije v streljanju z zračnim orožjem, ki ga je pripravilo Športno društvo (ŠD) Črenšovci. Na tekmovanju je skupno nastopilo kar 225 strelcev in strelk.

Med članicami je v streljanju s standardno zračno puško ekipno slavilo Strelsko društvo (SD) Jezero Dobrovnik (Melani Kianec, Lena Bakan Urisk, Lana Bakan Urisk). Na drugo mesto se je uvrstilo SD Kolomana Flisarja Tišina (Natalija Gjergjek, Betina Partl, Katja Cipot). V posamični konkurenci je zmagala Urška Kuharič, druga je bila Nuša Žnidarič (obe iz ormoškega Kovinarja), tretja pa Melani Kianec (Jezero Dobrovnik).

črenšovci, strelstvo
Jure Zauneker
Tekmovanje v Črenšovcih.

Med člani je bilo ekipno najboljše ŠD Črenšovci (Žan Kelenc, Jure Sodja, Domen Jarni). Drugo mesto je zasedlo SD Štefana Kovača Turnišče (Robert Markoja, Leon Režonja, Uroš Maučec) in tretje mesto SD Kolomana Flisarja Tišina (Tjan Kazar, Jožef Franc, Dušan Janez Žiško). Posamično je bil najbolj natančen Jure Sočič iz Športnega strelskega društva (ŠSD) Murska Sobota, drugi je bil Robert Markoja iz turniškega društva, tretji pa Žan Kelenc iz ekipe gostiteljev. 

črenšovci, strelstvo
Jure Zauneker
Tekmovanje v Črenšovcih.

V streljanju z zračno pištolo je ekipno prvo mesto pri članih osvojil Kovinar iz Ormoža, drugo je bilo SD Mesto Ljutomer (Blaž Horvat, Robert Balažič, Robert Nagy) in tretje ŠD Črenšovci (Tomaž Ciglar, Janez Kelenc, Boštjan Jerič). V posamični konkurenci sta bila na prvih dveh mestih Emerik Hodžić in Gregor Polajnko iz Kovinarja, tretje mesto pa je zasedel Blaž Horvat iz Mesta Ljutomer. Pri članicah so v streljanju z zračno pištolo nastopile samo tri tekmovalke, zmagala pa je Stanka Miholič iz SD Jožeta Kerenčiča Miklavž. 

črenšovci, strelstvo
Jure Zauneker
Tekmovanje v Črenšovcih.

Med mladinkami je v streljanju z zračno puško ekipno slavilo SD Jezero Dobrovnik (Nika Vuk, Kaja Kolman, Noemi Magyar), posamično pa Tessa Timar iz ŠSD Murska Sobota. Druga je bila Nika Vuk (Jezero Dobrovnik) in tretja Živa Zadravec (Črenšovci). 
Med mladinci je ekipno zmagalo SD Gančani (Žan Ferenčak, Niko Pozderec, Jure Gjörek), posamično pa Patrik Farkaš (ŠSD Murska Sobota). Na drugo mesto se je uvrstil Benjamin Nino Kovačec (Kovinar Ormož) in na tretje Tim Koren (SD Štefana Kovača Turnišče).  

črenšovci, strelstvo
Jure Zauneker
Tekmovanje v Črenšovcih.

strelstvo regijsko-prvenstvo severovzhodna-slovenija črenšovci