vestnik

(FOTO) To soboto derbi med Muro Soboto in Mariborom za prvo mesto

Vestnik.si, 16. 3. 2024
Arhiv kluba
Dvojica Horvat in Ropoša.
Šport

Ekipa Mure Sobote I je po zadnjih dveh zmagah v prvenstvu skočila na prvo mesto prve slovenske namiznoteniške lige. Branila ga bo to soboto ob 18. uri v dvorani SPTŠ Murska Sobota na derbiju z Mariborom.

Ekipa Mure Sobote I je po 15. krogih od skupno 18 prvič v vodstvu prve slovenske namiznoteniške lige.

V 14. krogu je v Novem mestu premagala ekipo Krke s 4 : 0 (Mitja Horvat, Gregor Zafoštnik, Bojan Ropoša in dvojica Horvat – Ropoša so dosegli po eno zmago).

Gregor Zafoštnik
Arhiv kluba
Gregor Zafoštnik.

Nato pa je v Lučah igrala še zaostalo tekmo 10. kroga z ekipo Savinje I, ki je bila neporažena vse do  9. marca, ko je presenetljivo izgubila z ekipo Kajuha -Slovana. Ista usoda jo je doletela še v dvoboju z Muro Soboto.  Za Sobočane sta najprej zmagala Mitja Horvat in Bojan Ropoša v dvojicah, nato pa je Mitja Horvat dodal še dve posamični zmagi in eno Bojan Ropoša. V ekipi sta bila še Gregor Zafoštnik in Gregor Kocuvan.

Dvojica Bojan Ropoša - Mitja Horvat
Arhiv kluba
Dvojica Bojan Ropoša - Mitja Horvat.

Ekipa Keme Murexin pa je gostovala pri ekipi ŠD SU in izgubila s 4 : 2. Za Kemo Murexin sta v dvojicah zmagala Tomaž Pelcar in Damjan Zelko, eno zmago je dodal še Zelko. V ekipi je bil tudi Luka Norčič.

Tomaž Roudi iz Črenšovec je za zmago Maribora s 4 : 0 na tekmi z Interdiskontom prispeval eno posamično zmago ter še eno v igri dvojic s soigralcem Gregorjem Komacem. 

Po 15. krogih je v vodstvu Mura Sobota I s 26 točkami, sledi ŠD SU s prav tako 26. točkami, tretji je Maribor in je zbral 24 točk ter na 4. mestu je sedaj Savinja z 22. točkami, a tekmo manj. To so tudi štiri ekipe, ki se bodo v končnici prvenstva, do katere so še tri kola, borila za naslov državnih prvakov. Ekipa Keme Murexin je na petem mestu in je zbrala 14 točk, sledi Interdiskont z 12. točkami, Krka z osmimi, Kajuh Slovan in Mengeš imata vsak po 6 točk ter na zadnjem mestu je ekipa iz Velenja z dvema točkama.

Bojan Ropoša
Arhiv kluba
Bojan Ropoša.

Članice Keme Murexin so bile s kar 4 : 0 boljše od deklet iz Logatca. Vsaka po eno zmago so dosegle Ana Kovačec, Blažka Harkai in Ema Crnkovič ter dvojica Harkai – Kovačec. V vodstvu so aktualne državne prvakinje iz Kajuha Slovana, sledijo igralke Keme Murexin ter Arrigonija in Interdiskonta. To so tudi štiri ekipe, ki so se že uvrstile v končnico državnega prvenstva.

Finale Sara Tokić- Blažka Harkai
Arhiv kluba
Finale Sara Tokić - Blažka Harkai.

V drugi moški ligi je Kema Murexin II odigrala doma svoja dva dvoboja:

Kema Murexin II : Cirkovce 1:6 ( Jure Smodiš 1, v ekipi sta še igrala Jan Lipič in Tai Puhan )

Kema Murexin II : Ptuj 5:5 ( Jures Smodiš 2, Jan Lipič 2 in dvojica Smodiš – Lipič 1, v ekipi je igral še Jaka Zelko )

Martina, Kaja in Sara od blizu
Arhiv kluba
Martina, Kaja in Sara od blizu.

V drugi ženski ligi so igralke Mure Sobota prav tako odigrale doma obe svoji tekmi.

Mura Sobota : B2 Kranj 6:1 ( Martina Komovec 2, Sara Tanšek 2, Aliana Morina 1 in dvojica Komovec – Tanšek 1 )

Mura Sobota : Jesenice 1:6 ( Sara Tanšek 1, igrali sta še Martina Komovec in Kaja Horvat )

Martina, Aliana in Sara od blizu
Arhiv kluba
Martina, Aliana in Sara od blizu.

V tretji moški ligi so prav tako doma svoji dve tekmi odigrali člani ekipe Mura Sobota II.

Mura Sobota II : Škofja Loka 3:6 ( Viktor Tkalec 2, Nejc Titan 1, igral je še Matjaž Onišak )

Mura Sobota II : B2 Kranj 0:6 ( igrali so Viktor Tkalec, Nejc Titan in Matjaž Onišak )

Matjaž, Nejc in Viki od blizu
Arhiv kluba
Matjaž, Nejc in Viki od blizu.

3. odprti turnir v Ljubljani za U-21 in U-13

V Ljubljani je bil 2. odprti turnir Slovenije za kategorije U-21 in U-13. Med 148 prijavljenimi iz 17. slovenskih klubov so bili tudi iz Murske Sobote in Puconcev. Lep uspeh sta pri članicah do 21 let dosegli Blažka Harkai z drugim in Ema Crnkovič ( obe Kema Murexin ) s tretjim mestom. Zmagovalka turnirja je bila Sara Tokić ( Vrtojba ). Pri članih do 21 let pa je zmagovalec turnirja postal Žiga Kristjan Žigon ( Interdiskont ). Odličen rezultat s petim mestom je dosegel mladinec Nejc Titan ( Mura Sobota ), potem ko ga je v četrtfinalu s 4:2 premagal Miha Fatur ( Savinja ). Jure Smodiš ( Kema Murexin ) je izpadel v osmini finala po porazu s 3:4, sedmi niz 10:12, proti Gašperju Srebočanu Čebeli ( Savinja ).

Gal
Arhiv kluba
Gal.

V kategoriji U-13 ( mlajši kadeti ) pa sta se 12-letna Gal Kardoš in Aleksander Nelson Hujs ( oba Mura Sobota ) z drugima mestoma, vsak v svoji kvalifikacijski skupini, bilo jih je 19, uvrstila na glavni turnir in nato izgubila v drugem kolu ter se tako prebila med 32 najboljših mlajših kadetov Slovenije, kar je vzpodbudna novica za soboški klub, ki bo letos organiziral več aktivnosti ob 100. obletnici igranja namiznega tenisa v Murski Soboti.

Aleksander Nelson
Arhiv kluba
Aleksander Nelson.

Odličen uspeh pa so dosegli člani slovenske izbrane vrste, saj so se že uvrstili na OI v Parizu. Na minulem svetovnem prvenstvu so se uvrstili med 16 najboljših, kar je bilo dovolj, da so na svetovni ekipni rang listi trenutno na 11. mestu in njim je prav to 11. mesto omogočilo, da so se kot ekipa že drugič zapored uvrstili, po Tokiu, sedaj še v Pariz med 16 ekip udeleženk ( prvaki po kontinentih, domačin Francija, vseh 8 četrtfinalistov minulega svetovnega prvenstva in so nato ostala še tri mesta, katere pa so popolnili po svetovni rang listi – Slovenija ( 11 ), Hrvaška ( 12 ) in Indija ( 15 ) . Na posamičnem turnirju v Parizu pa bosta za Slovenijo zaigrala Darko Jorgić in Deni Kožul, saj ima vsaka uvrščena ekipa na OI dve mesti še na posamičnem turnirju, na katerega pa se posamezniki in posameznice, katerih ekip se niso uvrstile na OI, v prihodnjih mesecih lahko uvrstijo še na kvalifikacijskih turnirjih, da se popolnijo še kvote za nastop med posamezniki.

namizni-tenis ntk-sobota