vestnik

(FOTO) V Murski Soboti poteka teniški turnir gluhih, na njem nastopa tudi Marino Kegl

D. N., 5. 5. 2023
Jure Zauneker
Udeleženci odprtega teniškega turnirja gluhih, ki poteka v Murski Soboti.
Šport

Športna zveza gluhih Slovenije, ki deluje znotraj invalidske organizacije Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije in katere član je tudi Društvo gluhih in naglušnih Murska Sobota organizira tridnevni teniški turnir gluhih Slovenia Deaf Tennis Open 2023, ki poteka v soboškem teniškem centru. Izvedbo turnirja je podprla Mestna občina Murska Sobota.

Po seriji mednarodnih teniških turnirjev gluhih v Portorožu so organizatorji tokrat prvič omenjeni turnir organizirali v Murski Soboti. Ta se je z uradno otvoritvijo začel danes in bo potekal do nedelje, 7. maja, ko se bo s finalnimi tekmami tudi sklenil. 

Na turnirju nastopa dvanajst gluhih oziroma naglušnih tenisačev, med katerimi so kar štirje med prvimi petimi na svetovni lestvici gluhih tenisačev, ter pet gluhih oziroma naglušnih tenisačic, med katerimi so tri v prvi deseterici svetovne lestvice. 

otvoritev-teniškega-turnirja, murska sobota, teniški turnir gluhih
Jure Zauneker
Otvoritev teniškega turnirja.

Slovenske barve na turnirju zastopa pomurski tenisač Marino Kegl, ki trenutno zaseda 3. mesto na svetovni lestvici gluhih, poleg njega so med bolj zvenečimi imeni turnirja Madžar Gabor Mate, Čeh Jaroslav Šmedek, Francoz Mikael Laurent in Ekvadorec Andres Vasquez. 

Kegl je med drugim lani osvojil četrto mesto na letnih olimpijskih igrah gluhih v Brazili, na zadnjem evropskem prvenstvu gluhih v tenisu pa je bil tretji. 

otvoritev-teniškega-turnirja, murska sobota, teniški turnir gluhih
Jure Zauneker
Marino Kegl

Turnir so na današnji krajši slovesnosti odprli župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj, predsednik Društva gluhih in naglušnih Murska Sobota Branko Gornjec ter sekretar Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije Anton Petrič. Vsi trije so sodelujočim zaželeli prijetno počutje v Murski Soboti ter obilo športnih uspehov in osebnega zadovoljstva. 

otvoritev-teniškega-turnirja, murska sobota, teniški turnir gluhih
Jure Zauneker
Turnir so odprli predsednik Društva gluhih in naglušnih Murska Sobota Branko Gornjec, župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj ter sekretar Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije Anton Petrič (z leve).

Tekma za tretje mesto in finalna tekma pri moških bosta odigrani v nedeljo od 10. ure dalje, ženske pa bodo finalne obračune odigrale že jutri. Denarni sklad turnirja znaša 1700 evrov, zmagovalec in zmagovalka turnirja bosta prejela 400 evrov, drugouvrščeni oziroma drugouvrščena 250 evrov, tretjeuvrščeni oziroma tretjeuvrščena 150 evrov in četrtouvrščeni oziroma četrtouvrščena pa 50 evrov.  

teniški-turnir-gluhih tenis-center-murska-sobota marino-kegl