vestnik

Franko Kolić novi vratar Mure

Vestnik.si, 31. 8. 2024
NŠ Mura
Franko Kolić je čarno-bejli.
Šport

NŠ Mura je pridobila novega vratarja, Franka Kolića, ki se v Fazanerijo seli iz Osijeka.

21-letni hrvaški vratar je svojo kariero začel v Istri, nato pa se preselil v Osijek, kjer je zbral 36 nastopov za člansko in drugo ekipo. Dvakrat je bil posojen v NK Vukovar 1991 in HŠK Posušje. Je tudi član hrvaške U21 reprezentance. S čarno-bejlimi je podpisal pogodbo do konca leta 2026.

Agron Šalja, generalni direktor NŠ Mura, je ob predstavitvi Franka Kolića izrazil zadovoljstvo, da so končno našli vratarja, ki so ga dolgo iskali. Izpostavil je, da Kolić prinaša kakovost in bo povečal konkurenco za mesto prvega vratarja. Kljub svoji mladosti že ima bogate izkušnje in obeta veliko prihodnost. Šalja je prav tako poudaril, da je Kolić izrazil močno željo po pridružitvi Muri, kljub drugim ponudbam, saj vidi klub kot pomemben korak v svoji karieri.

 »Vesel sem, da sem se pridružil klubu, ki ima pomembno vlogo v slovenskem prvenstvu. Želim si, da Mura doseže vrnitev v evropska tekmovanja in da se v prvenstvu ter pokalu dosežejo čim boljši rezultati. O Muri sem slišal veliko dobrega in vem, da so tukaj navijači fantastični – o tem mi je pripovedoval tudi nekdanji soigralec Roko Jurišić. Komaj čakam, da tudi sam doživim to vzdušje v Fazaneriji,« je ob podpisu pogodbe dejal Franko Kolić. 

nš-mura nogomet