vestnik

Funkcionarju goričkega nogometnega kluba izrečen suspenz, sodnika je žalil in mu grozil

Vestnik.si, 16. 10. 2024
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Šport

Tudi po tekmi ni prenehal z ugovarjanjem.

V začetku tedna smo poročali o razpletu nogometnih dvobojih v pomurski nogometni ligi ter medobčinskima nogometnima ligama Murska Sobota in Lendava. V torek so bili objavljeni še sklepi disciplinskega sodnika.


Pri tekmi 9. kroga 1. medobčinske nogometne lige Murska Sobota med Kemo Puconci in Hodošem, ki se je sklenila z minimalno zmago domačih, so ob tem, da je bila igralcu, ki je prejel rdeči karton, prepovedali nastopanje na eni tekmi, zapisali še eno stvar. "V 63. minuti tekme je bil izključen predstavnik kluba NK Hodoš D.R. zaradi žalitev glavnega sodnika. Pri tem je stopil na igrišče cca. 3 metre in sodnika žalil in mu grozil. Pri zapuščanju igrišča je nadaljeval z nešportnim obnašanjem in ugovarjanjem. Ob zapuščanju igrišča akterjev je ponovno pristopil do sodnikov in pri tem ugovarjal in žalil glavnega sodnika tekme," je opisano v sklepu. Zaradi omenjenega prekrška so na podlagi disciplinskega pravilnika Nogometne zveze Slovenije predstavniku hodoškega kluba izrekli suspenz. Prav tako je bil klub kaznovan z denarno kaznijo v višini 56 evrov zaradi več rumenih in rdečih kartonov na tekmi. 

Pravico je na tekmi delil glavni sodnik Andrej Tratnjek, njegova pomočnika sta bila Nina Cifer in Jan Denko Bohar. 

V roku treh dni po objavi sklepa lahko omenjeni dostavi pisno izjavo v zvezi z zgoraj navedenimi nepravilnostmi na tekmi. 

nk-hodoš kema-puconci sodnik funkcionar suspenz žaljenje disciplinski-sodnik