vestnik

(FUTSAL) Ljutomerčani izgubili tudi na Vrhniki

Miha Šoštarič, 15. 10. 2022
Miha Šoštarič
Meteorplast ŠIC bar
Šport

V 5. krogu 1. slovenske futsal lige je Meteorplast ŠIC bar gostoval na Vrhniki in moral priznati premoč tamkajšnjem Siliku (1 : 5).

Po odličnem pričetku sezone in treh zaporednih zmagah so futsalerji ljutomerske ekipe Meteorplast ŠIC bar sinoči zabeležili drugi zaporedni poraz. Po domačem spodrsljaju proti večkratnem državnem prvaku Dobovcu (1 : 6) so tokrat morali na Vrhniki priznati premoč zmagovalcu superpokala Siliku. Vrhničani so prvi polčas dobili z 2 : 0 – strelca sta bila Jure Suban v 12. in Marko Mohorič v 16. minuti. Gostitelji so že v 3. minuti nadaljevanja dvoboja preko Alana Muratagića povedli s 3 : 0. Nekaj upanja je Ljutomerčanom v 32. minuti vlil Tilen Rajter, ki je znižal zaostanek. Gostje so v zadnjih minutah dvoboja poskušali s petim igralcem v polju, a so naredili preveč napak, kar so gostitelji izkoristili ter z zadetki Nejca Berzelaka v 38. in Maxa Vesela v zadnji, 40. minuti prišli do visoke zmage. Meteorplast ŠIC bar ima po petih odigranih tekmah v 1. slovenski futsal ligi še naprej 9 točk in zaseda zdaj četrto mesto.
V naslednjem krogu se bo ljutomersko moštvo v petek, 21. oktobra 2022, na domačem parketu merilo s škofijskim Bronxem. Tekma bo v dvorani ŠIC Ljutomer, pričela pa se bo ob 20.30 uri.
futsal meteorplast-šic-bar