vestnik

Futsal: Ljutomerčani spet navdušili in ugnali še Siliko

Vestnik.si, 2. 3. 2024
Rok Lorenčič
Meteorplast Šic bar – Siliko Vrhnika 4 : 1.
Šport

V predzadnjem, 20. krogu rednega dela prvenstva v 1. slovenski futsal ligi so bili doseženi naslednji izidi: Dobovec – Dobrepolje 7 : 0 (4 : 0), Sevnica – Bronx Škofije 2 : 4 (0 : 2), Oplast Kobarid – THE Nutrition Extrem 2 : 3 (1 : 1) in Meteorplast Šic bar – Siliko Vrhnika 4 : 1 (2 : 0).

V vodstvu je Dobovec z 51 točkami, na drugem mestu je Siliko z 49, tretji pa je ljutomerski Meteorplast s 34 točkami.

futsal, meteorplast-šic-bar, siliko-vrhnika, 20
Rok Lorenčič
Meteorplast Šic bar – Siliko Vrhnika 4 : 1.

Ljutomerčani so sinoči prišli do drugega velikega skalpa v tem tednu. Po torkovi zmagi (3 : 2) v Rogaški Slatini na tekmi z aktualnim prvakom Dobovcem so tokrat v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, kjer se je zbralo blizu 300 gledalcev, premagali še Siliko in znova poskrbeli za spremembo na vrhu prvoligaške razpredelnice. V zadnjem krogu rednega dela prvenstva se bodo Vrhničani na domačem parketu z Dobovcem borili za prvo pozicijo pred končnico, Ljutomerčani, ki so si že pred časom zagotovili tretje mesto, pa čakajo tekmeca v četrtfinalu.

Tako domači trener Robert Grdović, kot tudi trener gostov Milivoje Simeunović, sta imela nekaj težav s sestavo ekipe. Pri Meteorplastu sta manjkala najboljša strelca te sezone Adrijan Trstenjak in Ante Matan (oba zaradi kartonov), odsoten pa je bil tudi občasni reprezentant Tilen Rajter (poškodba), pri Siliku pa so pogrešali Jureta Subana, Nejca Berzelaka in Žigo Franka.

futsal, meteorplast-šic-bar, siliko-vrhnika, 20
Rok Lorenčič
Meteorplast Šic bar – Siliko Vrhnika 4 : 1.

Gostitelji so znova prikazali izvrstno igro v obrambi, ki so jo v prvem polčasu nadgradili z zadetkoma Alena Ruisa (13. minuta) in Ivana Matana (16). V drugem polčasu so se gostje pogosto odločali za igro s petim igralcem v polju. Najprej je to vlogo prevzel vratar Marko Đeković, od 29. minute naprej pa kapetan Nikola Jandrić. Pletli so mrežo okrog domačih vrat, a je bila obramba gostiteljev na čelu z vratarjem Tjažem Lovrenčičem na izredno visoki ravni. Napako Vrhničanov pri snovanju napada je v 23. minuti izkoristil Rok Šnofl in s svoje polovice zatresel njihovo mrežo za vodstvo s 3 : 0.

Šnofl je tudi določil zmagovalca, ko je v 28. minuti atraktivno preigral obrambo gostov in neubranljivo zadel. Siliko je do častnega zadetka prišel v 36. minuti, ko se je med strelce vpisal Max Vesel.

futsal, meteorplast-šic-bar, siliko-vrhnika, 20
Rok Lorenčič
Meteorplast Šic bar – Siliko Vrhnika 4 : 1.

»Čestitke moji ekipi na zopet dobri predstavi. Obramba je spet dobro opravila svoje delo. Mogoče so gostje prevladovali v igri, ampak mi smo svojih nekaj priložnosti izkoristili in prišli do zmage,« je dejal dvakratni strelec Šnofl, ki ga s soigralci že naslednji teden znova čaka obračun z Vrhničani. Ekipi se bosta namreč pomerili med sabo v polfinalu sklepnega turnirja najboljše četverice pokalnega tekmovanja Terme Olimia v Podčetrtku. Tekma bo v petek, 8. marca.

futsal 20.-krog meteorplast-šic-bar siliko-vrhnika