vestnik

(FUTSAL) Loterija pripadla domačinom

M. Š., 3. 5. 2023
Niko Časar
Fotografija je simbolična.
Šport

Sinoči je bila na Vrhniki odigrana 3. tekma polfinala državnega prvenstva v futsalu za člane. Gostitelji so po streljanju kazenskih strelov z 10 : 9 (4 : 4, 0 : 2) premagali ljutomerski Meteorplast ŠIC bar in povedli v zmagah z 2 : 1.

Ljutomerčani so na 3. polfinalno tekmo odpotovali brez prvega vratarja Tjaža Lovrenčiča, ki je bil operiran in je zanj sezona že končana. Na vratih ga je dostojno zamenjal Klemen Anžel, ki pa kljub dobrim obrambam ni uspel preprečiti veselja igralcev Silika, ki imajo ta petek v Ljutomeru priložnost, da si priigrajo nastop v velikem finalu, kamor se je že uvrstil aktualni prvak Dobovec, ki je v treh tekmah izločil škofijski Bronx.

Varovanci Roberta Grdovića so sinoči odlično odigrali prvi polčas in z zadetkoma Denisa Kneževiča v 9. in 18. minuti na odmor odšli z lepo prednostjo. Gostitelji so se v drugem polčasu vrnili z zadetkoma Uroša Đurića (26) in Maxa Vesela (35). Ljutomerčani so preko Alena Ruisa, ki je v 38. minuti zadel iz kazenskega strela z desetih metrov, znova povedli. Nato je sledila infarktna končnica. Domači kapetan Nikola Jandrić je v 39. in 40. minuti zabil dva zadetka za prvo vodstvo domačih, Kneževič pa je dobrih osem sekund do konca izid izenačil. Sledilo je izvajanje kazenskih strelov (6 m), kjer so bili spretnejši in srečnejši gostitelji.

Tekmeca se bosta ta petek ob 20.30 uri merila v dvorani ŠIC Ljutomer.

futsal nogomet meteorplast-šic-bar