vestnik

Futsal: Meteorplast v Kobaridu do točke

Vestnik.si, 13. 1. 2024
Arhiv kluba
Oplast Kobarid - Meteorplast Šic bar 2 : 2.
Šport

Odigrane so bile tekme 13. kroga 1. slovenske futsal lige. Doseženi so bili naslednji izidi: Oplast Kobarid – Meteorplast ŠIC bar 2:2 (1:1), Sevnica – Bronx Škofije 3:0 (1:0), Dobrepolje – Siliko Vrhnika 1:3 (1:1) in THE Nutrition Extrem – Dobovec 2:5 (0:1).

V vodstvu je Siliko (13 tekem, 34 točk), drugi je Dobovec (11 tekem, 27 točk), tretje mesto zaseda Sevnica (13 tekem, 19 točk), ljutomerski Meteorplast ŠIC bar (13 tekem, 18 točk) in Oplast Kobarid (12 tekem, 18 točk) pa si delita četrto mesto.

Derbi do tega kroga ekip, ki sta si delili tretje mesto na prvoligaški razpredelnici, se je v Kobaridu končal z neodločenim rezultatom, s predstavo obeh ekip pa so bili gledalci, ki se jih je zbralo nekaj več kot 100, lahko povsem zadovoljni. Ljutomerčani so na najdaljše gostovanje, v eno smer so premagali 340 kilometrov, odpotovali oslabljeni. Manjkali so poškodovani Tilen Rajter, Lovro Trdin, Alen Ruis in Benjamin Rep, po le enem treningu pa je prvič dres Meteorplasta ŠIC bara oblekel 31-letni Ivan Matan, ki je v januarskem prestopnem roku okrepil ljutomersko ekipo. Prav starejši od bratov Matan je na najlepši način zabeležil premierni nastop v novem klubu, saj je v 8. minuti z natančnim strelom, za vodstvo ljutomerske ekipe, premagal Nika Logarja. Veselje gostov je bilo kratkotrajno, saj je minuti pozneje izenačil Tine Kravanja.

Še boljšo predstavo sta ekipi prikazali v drugem polčasu. V 29. minuti je domačine v vodstvo popeljal Tine Šturm, v 33. minuti pa je po strelu Anteja Matana žogo nespretno v lastno mrežo za končnih 2:2 potisnil vratar Nik Logar. Obe moštvi sta imeli še številne priložnosti, med drugim je Nejc Kovačič za gostitelje dvakrat zatresel okvir vrat, enkrat pa je po strelu Anteja Matana vratnica rešila domačine. Ljutomerčani so v zadnjih dveh minutah, s petim igralcem v polju, zaigrali za zmago, a so bili pri zaključnih strelih nenatančni. »Smo zadovoljni z izidom. Tekma je bila zelo dobra za gledalce, ogromno priložnosti je bilo z obeh strani. Oboji smo si želeli zmage, a je rezultat pravičen,« je po tekmi dejal ljutomerski futsaler Vid Kos.

futsal, 13
Arhiv kluba
Oplast Kobarid - Meteorplast Šic bar 2 : 2.

V petek, 19. januarja, bodo na sporedu dvoboji 14. kroga, s katerimi se bo zaključila druga tretjina prvenstva. V Ljutomeru bo gostoval sodražiški Extrem.

futsal 13.-krog oplast-kobarid meteorplast-šic-bar