vestnik

Futsal: Meteorplast zmagal v Sevnici

Vestnik.si, 10. 12. 2023
Arhiv kluba
Sevnica - Meteorplast Šic bar 4 : 5.
Šport

Odigrani so bili dvoboji 11. kroga 1. slovenske futsal lige, zadnjega kroga v tem koledarskem letu. Doseženi so bili naslednji izidi: Sevnica – Meteorplast Šic bar 4 : 5 (1 : 3), THE Nutrition Extrem – Bronx Škofije 6 : 3 (5 :0), Dobovec – Siliko Vrhnika 3 : 5 (3 : 3) in Dobrepolje – Oplast Kobarid 1 : 3 (0 : 2)

V vodstvu je vrhniški Siliko z 28 točkami (11 tekem), drugi je Dobovec z 21 (9 tekem), tretje mesto pa si delita Meteorplast (11 tekem) in Oplast Kobarid (10 tekem) s po 17 točkami.

Prleki so se v gosteh pomerili s Sevničani, ki so pozitivno presenečenje dosedanjega dela sezone. Doslej so osvojili 13 točk in so na petem mestu, v zadnjih šestih dvobojih pa so dosegli štiri zmage. Ljutomerčani so po svojo četrto zmago v sezoni krenili brez poškodovanega Lovra Trdina. Trener Robert Grdović je tekmo pričel s peterko Tjaž Lovrenčič (vratar), Tilen Rajter, Rok Šnofl, Adrijan Trstenjak in Ante Matan, ki se je tokrat izkazala z izredno učinkovitostjo, saj je dosegla vseh pet zadetkov.

futsal, 11
Arhiv kluba
Sevnica - Meteorplast Šic bar 4 : 5.

Ljutomerčani so odigrali najboljših 36 minut v tem prvenstvu. Povsem so nadigrali gostitelje, ki so bili nemočni ob razigrani zasedbi gostov. Terensko premoč je Meteorplast kronal v 7. minuti, ko je svoj enajsti zadetek v sezoni dosegel Ante Matan, minuto za tem pa je po odlični podaji Adrijana Trstenjaka zadel Rok Šnofl. Tilen Rajter je odlično igro kronal z neubranljivim strelom v 17. minuti, ko je povišal na 3 : 0. Nekaj upanja je domačim vlil kapetan Sebastijan Drobne, ki je nekaj sekund pred zadnjim sodnikovim žvižgom v prvem polčasu znižal na 3 : 1.

Gostje so silovito pričeli drugi polčas in že po nekaj sekundah igre je Rajter z drugim zadetkom povišal prednost na 4 : 1. Ljutomerska ekipa je v nadaljevanju drugega dela nadzirala dogajanje na parketu, z nekaj več zbranosti in sreče pa bi lahko svojo prednost še povečala. Sevničani so zadnjih deset minut dvoboja igrali s petim igralcem v polju. V prvih napadih niso bili učinkoviti in so dopustili nasprotniku, da bi s streli preko celega igrišča lahko povišal prednost, vendar  Ljutomerčani niso bili dovolj natančni. Vztrajnost se je gostiteljem izplačala v 37. minuti, ko je kot peti igralec v polju zadel vratar Denis Govekar. Ta je na začetku zadnje minute celo znižal zaostanek na le en zadetek (3 : 4), a je v naslednjem napadu zadel Trstenjak za vodstvo gostov s 5 : 3. S tem zadetkov še ni bilo konec, saj je nekaj sekund pred koncem Marko Račič postavil končni izid 4 : 5.

»Vedeli smo, da bo zanimivo, težko. Ekipa Sevnice je v dosedanjem delu prvenstva pokazala, da je dobro organizirana, čvrsta in ima izkušene igralce, ki dobro vedo, kako se igra futsal. Moji varovanci so odigrali eno boljših tekem v sezoni, tako da smo 36 minut nadzirali dvoboj. Vodili so s 4 : 1, morda bi morali voditi še z višjo razliko. Gostitelji so zaigrali z igralcem – vratarjem. Igrali so dobro, morda bi lahko osvojili točko, ampak glede na videno smo si mi bolj zaslužili tri točke,« je dejal trener ljutomerske ekipe Robert Grdović. Po odlični tekmi je reprezentant v ljutomerskih vrstah Tilen Rajter povedal: »Odigrali smo na ravni, ki si jo želimo, za kar tudi treniramo. Imamo dobre treninge, in to se pozna na igrišču. V prvem polčasu smo nadigrali nasprotnika, zabili iz naših priložnosti, prejeli pa tudi nesrečen zadetek. V drugem polčasu smo zaigrali še za eno prestavo višje, ampak nismo zadeli. Na koncu tekme so domači izkoristili svoje priložnosti, a smo srečanje vseeno pripeljali do konca v naš prid.«

futsal, 11
Arhiv kluba
Sevnica - Meteorplast Šic bar 4 : 5.

V 1. slovenski futsal ligi sedaj sledi štiritedenski premor, v začetku novega leta (5. januarja) pa se bo prvenstvo nadaljevalo s tekmami 12. kroga. V Ljutomeru bo takrat na sporedu derbi kroga. V prleško prestolnico bo prišel aktualni prvak Dobovec, še edina ekipa v prvoligaški konkurenci, v dvoboju s katero Ljutomerčani še niso nikoli dosegli zmage.

futsal 11.-krog sevnica meteorplast-šic-bar