vestnik

(FUTSAL) Oslabljeni po prvo zmago v polfinalu

M. Š., 26. 4. 2023
Miha Šoštarič
Ljutomerski futsalerji na zadnjem treningu pred nocojšnjo tekmo proti Vrhničanom.
Šport

Nocoj, s pričetkom ob 20.30 uri, bo v Ljutomeru odigrana 2. polfinalna tekma državnega prvenstva v futsalu med Meteorplastom ŠIC barom in Silikom.

Ljutomerčani se po nesrečnem porazu proti Vrhničanom (0 : 2), ko so bili večji del tekme vsaj enakovredni, če ne celo boljši od nasprotnika, v drugo polfinalno tekmo podajajo z oslabljeno zasedbo. Zaradi poškodbe je sezono že končal kapetan Kristian Škerget, bolečine v desni stegenski mišici še naprej čuti Aljaž Ruis, ki na prvi tekmi na Vrhniki ni stopil na igrišče, zbolel pa je prvi strelec ekipe Denis Kneževič. Iz kadra za tekmo sta že tudi odpadla Rok Šnofl in Thomas Pihler, ki morata tokrat počivati zaradi kartonov.

meteorplast, siliko
Miha Šoštarič
Ljutomerski futsalerji na zadnjem treningu pred nocojšnjo tekmo proti Vrhničanom.

»Pred nami je še ena težka tekma. Na prvi tekmi smo pokazali, da si znamo ustvariti priložnosti, malo nas je na cedilu pustila realizacija. Nato pa malo nezbranosti v obrambi, na hitro smo dobili dva gola. Ampak verjamem, da lahko to nocoj popravimo. V tekmo bomo šli sigurno sto procentni, čeprav ne bomo v popolni zasedbi. Ampak verjamem, da nam bo tudi vzdušje na sami tekmi dalo dodatne energije. Želimo si, da so gledalci nocoj naš šesti igralec,« je optimističen pred drugo polfinalno tekmo domači vratar Tjaž Lovrenčič, ki je v tej sezoni s soigralci proti Siliku občutil že pet porazov ter le eno zmago. V finale se bo uvrstila ekipa, ki bo prva slavila na treh tekmah. Za ogled nocojšnje tekme ne bo vstopnine, zato v domačem taboru pričakujejo večjo podporo s tribun.

meteorplast-šic-bar futsal polfinale