vestnik

(Futsal) Pomembna zmaga v Kobaridu

M.Š., 29. 10. 2022
Arhiv KMN Meteorplast
Meteorplast ŠIC bar je obdržal tretje mesto na prvoligaški razpredelnici.
Šport

Prvo tretjino rednega dela prvenstva v 1. slovenski futsal ligi (SFL) je Meteorplast ŠIC bar zaključil z zmago z 2 : 1 proti Oplastu.

Včeraj se je prleško moštvo odpravilo na najdaljše gostovanje v sezoni. V Kobaridu so se varovanci hrvaškega stratega Roberta Grdovića v 7. krogu 1. SFL merili z Oplastom, ki je v to sezono vstopil z okrepljeno zasedbo. Zdesetkane vrste gostov, ki so nastopili brez Aljaža Goznika (okrevanje po bolezni), Kristiana Škergeta, Thomasa Pihlerja in Tonija Kovšeta (vsi poškodovani) ter Nika Kosca (reprezentanca), to ni zmedlo. Po zaostanku po prvem polčasu, ko je za gostitelje edini zadetek dosegel Anže Širok v 10. minuti, so Ljutomerčani odigrali odličen drugi polčas in z zadetkoma Aljaža Ruisa (23) in Denisa Kneževiča (39) iz kazenskega strela z desetih metrov prišli do pete zmage v sezoni.

Meteorplast ŠIC bar je tako obdržal tretje mesto (15 točk) na prvoligaški razpredelnici. V naslednjem krogu se bo prleško moštvo merilo z Mlinšami, tekma pa bo v petek, 4. novembra, ob 20.30 uri v dvorani ŠIC Ljutomer.

Meteorplast futsal kobarid