vestnik

Futsal: Prleki z zmago končali redni del prvenstva

Vestnik.si, 16. 3. 2024
Arhiv kluba
Meteorplast je po rednem delu prvenstva zasedel tretje mesto.
Šport

Z dvoboji 21. kroga se je sklenil redni del prvenstva v 1. slovenski futsal ligi. Meteorplast iz Ljutomera, ki je slavil na Škofijah, sedaj čaka četrtfinalni obračun z Extremom iz Sodražice.

V 21. krogu so bil doseženi naslednji izidi: THE Nutrition Extrem – Sevnica 6 : 5 (2 : 3), Bronx Škofije – Meteorplast ŠIC bar 2 : 3 (0 : 0), Siliko Vrhnika – Dobovec 3 : 3 (0 : 1) in Dobrepolje – Oplast Kobarid 4 : 0 (3 : 0).

Po rednem delu je prvo mesto osvojil Dobovec z 52 točkami, drugi je vrhniški Siliko s 50, tretji pa Meteorplast s 37 točkami. Dobovec in Siliko sta neposredno uvrščena v polfinale, četrtfinalna para, ki bosta dala druga dva udeleženca polfinala, pa sta Metorplast ŠIC bar – THE Nutrition Extrem in Oplast Kobarid – Sevnica.

Ljutomersko moštvo je na Primorsko, kjer tekma ni imela pravega tekmovalnega naboja, odpotovalo brez Tilna Rajterja, Ivana in Anteja Matana, Tjaža Lovrenčiča in Luke Lovreca. Nekaj več kot 100 gledalcev je videlo nezanimiv prvi polčas, ki se je končal brez zadetkov. V drugem polčasu je bilo pri igralcih obeh ekip čutiti nekaj več energije. Gostje so povedli v 23. minuti z zadetkom Adrijana Trstenjaka, a je bilo slavje kratkotrajno, saj so domači minuto pozneje preko Tilna Cupina izenačili. Kljub temu, da so bili Ljutomerčani nevarnejši in trikrat stresli tudi okvir nasprotnikovih vrat, je Cupin v 36. minuti gostitelj popeljal v vodstvo. Prleki so zadnje minute odigrali s petim igralcem v polju, kar se jim je obrestovalo. Vid Kos je v 38. minuti izenačil, Rok Šnofl pa v zadnji, 40. minuti ekipi priboril deseto zmago v sezoni.

»Tekma je bila revialna, glede na to, da ni odločala o ničemer. Vodili smo, pa zelo hitro prejeli zadetek. Po vodstvu domačih smo zaigrali s petim igralcem v polju, saj nismo imeli kaj izgubiti. Želeli smo z zmago skleniti redni del prvenstva. Zdaj nas čaka Extrem v končnici. Gre za nasprotnika, ki ne bo niti malo lahek. Moramo biti zbrani in obračun vzeti resno. Zdaj gledamo le na prvo tekmo, ki jo moramo dobiti,« je ob sklepu rednega dela prvenstva in s pogledom na četrtfinale dejal trener ljutomerske ekipe Robert Grdović.

Prva četrtfinalna tekma med Meteorplastom ŠIC barom in THE Nutrition Extremom bo v petek, 22. marca, ob 20.30 v dvorani ŠIC Ljutomer.

futsal 21.-krog bronx-škofije meteorplast-šic-bar