vestnik

Futsal: Siliko kaznoval napake Prlekov

Vestnik.si, 25. 10. 2023
Robi Kramperšek
Meteorplast je utrpel zaslužen poraz na tekmi s Silikom. FOTO ROBI KRAMPERŠEK
Šport

Vrhničani so v 3. krogu prve slovenske futsal lige (1. SFL) na domačem parketu premagali Meteorplast Šic bar s 7 : 4 (3 : 1).

Ljutomerčanom tudi na sedmem gostovanju na Vrhniki ni uspelo zmagati. Gostitelji so bili prepričljivi, povsem zasluženo so slavili in Meteorplast tudi prehiteli na prvoligaški razpredelnici. Zdaj so na drugem mestu s šestimi točkami, prleška ekipa pa s štirimi točkami zaseda četrto mesto.

Varovanci Roberta Grdovića so tokrat odigrali izredno slabo, številne posamične napake so vodile v prvi poraz v sezoni. Vrhničani so povedli v 6. minuti z zadetkom Alena Muratagića, že v naslednji minuti je Tod Ciuha povečal na 2 : 0. Pred odhodom na odmor je Žan Janež (19) poskrbel za še večjo prednost domačih, tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom pa je z zadetkom vsaj nekaj upanja gostom vlil Alen Ruis (20).

Zmagovalec je bil določen na začetku drugega polčasa, ko sta za povečanje vodstva na 5 : 1 v polno merila Nikola Jandrić (22) in Žiga Frank (23). Ante Matan je v 24. minuti zmanjšal razliko, a je v 26. minuti Uroš Đurić znova poskrbel za štiri zadetke naskoka. Ob izteku iste minute je Matan znova zmanjšal zaostanek (6 : 3). V zadnjih minutah dvoboja so Ljutomerčani zaigrali s petim igralcem v polju. Njihov neuspešni napad je v 37. minuti kaznoval vratar domačih Nejc Berzelak, ki je zadel s svoje polovice. Končni izid 7 : 4 je postavil Matan v zadnji minuti tekme.

silikometeorplast
Robi Kramperšek
Vratar Meteorplasta je moral pobrati kar sedem žog iz svoje mreže.

»V prvem polčasu smo bili povsem nenevarni. Gostitelji so naše tri napake kaznovali z zadetki. Ko so na začetku drugega polčasa povedli s 4 : 1, je bil zmagovalec znan. Skušali smo narediti vse, da bi spreobrnili potek dvoboja. Veliko težav so nam povzročali z Berzelakom, ki se je kot vratar vključeval v igro. Čestitke Siliku za zmago,« je po tekmi dejal ljutomerski strateg Robert Grdović.

Meteorplast bo dvoboj 4. kroga odigral ta petek ob 20.30, ko bo gostil Sevnico. Vstop na tekmo bo prost.

Meteorplast
Arhiv kluba
Ekipa Meteorplasta se pod vodstvom trenerja Roberta Grdovića pripravlja na tekmo s Sevnico.

futsal tretji-krog siliko-vrhnika meteorplast-šic-bar