vestnik

(FUTSAL) Suverena zmaga za nadaljevanje serije

Miha Šoštarič, 29. 1. 2023
Anton Goznik
Meteorplast ŠIC bar
Šport

V 17. krogu 1. SFL je ljutomerski Meteorplast ŠIC bar s 7 : 1 (2 : 0) premagal Oplast iz Kobarida.

Blizu 150 ljubiteljev futsala je v dvorani ŠIC Ljutomer spremljalo še eno odlično predstavo domače ekipe, ki je podaljšala niz neporaženosti na pet tekem (4 zmage in remi). Razigrani gostitelji so zabeležili enajsto zmago v sezoni in imajo štiri kroge pred koncem rednega dela prvenstva zagotovljeno tretje mesto (36 točk), ki prinaša v četrtfinalu končnice prednost domačega terena.
Odsotnost Tilna Rajterja, Matica Goznika (oba kartoni), Thomasa Pihlerja in Nika Kosca (oba poškodba) se ni poznala, trener ljutomerske ekipe Robert Grdović pa je dal tokrat priložnost tudi najstnikom. 18-letni Alen Ruis se mu je oddolžil z dvema zadetkoma, prvič se je med strelce vpisal 17-letni Alen Jambriško, minute na prvoligaškem parketu pa sta zabeležila tudi 19-letni Luka Horvat in 18-letni Benjamin Rep. Poleg mlajšega od bratov Ruis in Jambriška so tokrat zadetke za domače dosegli Adrijan Trstenjak (2), Denis Kneževič in Aljaž Ruis. Za goste je bil uspešen David Lah.
Prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi se nadaljuje 10. februarja, ko bo v Ljutomeru gostovala Sevnica, že prihodnji petek (3. februar) pa bo v Ljutomeru odigrana povratna tekma četrtfinala pokala Terme Olimia. Ljutomerčani se bodo podali na »misijo nemogoče«, saj bodo lovili pet zadetkov zaostanka (1 : 6) proti vrhniškem Siliku.
futsal meteorplast-šic-bar