vestnik

(FUTSAL) V Ljutomeru se nocoj obeta spektakel

M. Š., 5. 5. 2023
Niko Časar
Nocoj ob 20.30 uri se bo v dvorani ŠIC Ljutomer pričela četrta polfinalna tekma državnega prvenstva v futsalu za člane. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar bo gostil vrhniški Siliko.
Šport

Na četrto polfinalno tekmo državnega prvenstva Vrhničani v prleško prestolnico prihajajo s prednostjo 2 : 1 v zmagah.

Nocoj ob 20.30 uri se bo v dvorani ŠIC Ljutomer pričela četrta polfinalna tekma državnega prvenstva v futsalu za člane. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar bo gostil vrhniški Siliko, ki bi si v primeru zmage priigral nastop v finalu, kamor je že uvrščen aktualni prvak Dobovec, ki je v treh polfinalnih tekmah izločil škofijski Bronx. »Naredili bomo vse, da bo o finalistu odločala peta tekma na Vrhniki,« napoveduje trener ljutomerske ekipe Robert Grdović, ki bo tokrat zaradi službenih obveznosti odsoten in bo vodenje ekipe prepustil pomočniku Tomislavu Novaku. »Celo sezono skupaj vodiva treninge, zato mu povsem zaupam. Če bodo dečki pravi, bodo zmagali,« dodaja Grdović, ki je po nesrečnem torkovem porazu na Vrhniki, ko je Siliko slavil po streljanju kazenskih strelov z 10 : 9 (4 : 4, 0 : 2), igralcem namenil počitek in do nocojšnje tekme niso trenirali. »Še profesionalci bi težko zdržali tempo štirih tekem v desetih dneh, zato bomo s počitkom poskušali dobiti prepotrebno svežino za nocojšnjo tekmo.«



Novak tokrat ne bo imel v kadru poškodovana Tjaža Lovrenčiča in Kristiana Škergeta, zaradi kartonov pa bo manjkal tudi prvi strelec ekipe (22 zadetkov) Denis Kneževič. Na nocojšnji tekmi se pričakuje bučna podpora s tribun, saj je poleg redni domačih obiskovalcev udeležbo napovedala tudi organizirana skupina navijačev Silika.

Meteorplast ljutomer futsal