vestnik

(FUTSAL) V zadnjih sekundah do točke

M.Š., 21. 1. 2023
M.Š.
Meteorplast ŠIC bar po gostovanju v Kopru.
Šport

V 16. krogu 1. slovenske futsal lige je Meteorplast ŠIC bar v Kopru odigral neodločeno (3 : 3) proti škofijskemu Bronxu.

Premierna tekma pred televizijskimi kamerami, ki so v živo predvajale dogajanje v koprski Bonifiki na kanalu Šport TV, je ponudila zanimiv razplet. Domačini so že vodili z 2 : 0, v polno sta zadela Žiga Kneževič Mrak (3) in Tilen Kamenčić (12). Z enajstim zadetkom v sezoni je še pred odhodom na odmor, na semaforju je pisala 17. minuta, zaostanek znižal Aljaž Goznik.

Ljutomerčani so do izenačenja prišli v 25. minuti, ko je Žiga Tkalčič s prostega strela zadel prečnik, žoga pa se je odbila v vratarja domačinov Alena Mordeja in končala za njegovim hrbtom v mreži. Igralci Meteorplasta ŠIC bara, ki so imeli več žogo v posesti in si tudi priigrali več priložnosti, so v 29. minuti ostali brez Matica Goznika, ki je zaradi dveh rumenih in posledično rdečega kartona moral predčasno s parketa. Gostitelji dvominutne številčne prednosti niso izkoristili, je pa v 33. minuti Kamenčić presenetil gostujočo obrambo in prefinjeno zadel s prostega strela za novo vodstvo Primorcev. V končnici so Prleki zaigrali s petim igralcem v polju, kar se jim je obrestovalo. Rok Šnofl je v zadnji minuti dvoboja prodrl po levi strani in poslal ostro žogo pred Mordejeva vrata, kjer pa je nesrečno posredoval Benjamin Tušar in premagal svojega soigralca.

Ljutomerski Meteorplast ima zdaj na 3. mestu 33 točk in je zaradi poraza četrtouvrščenega Oplasta, ki prihodnji petek prihaja v Ljutomer, prednost pred Kobaridci povišal na kar deset točk.

meteorplast-šic-bar futsal bonifika