vestnik

"Žuti" ne dajo prvega mesta: Fužinar - Beltinci 0 : 1

Vestnik.si, 28. 10. 2023
Jure Zauneker
Filip Kosić je tokrat na težavnem igrišču ostal bolj neopažen.
Šport

V tekmi 15. kroga druge lige (2. SNL) so vodilni Beltinčani gostovali na Koroškem pri Fužinarju in si na zahtevnem igrišču priborili minimalno zmago, ki jih je utrdila na prvem mestu.

Fužinar Ravne - Beltinci Klima Tratnjek 0 : 1 (0 : 1)

Mestni stadion Ravne na Koroškem, 70 gledalcev, sodnik: Blaž Bezjak (Markovci pri Ptuju). 

Strelec: Težački (19). 

Rumeni kartoni: Morariu, Tomažič (trener); Sočič, Štrakl.

Fužinar Ravne: Marčič, Verbič, Carl (Bajraj, 58), Igwe Ikenna, Gaberšek Rotovnik (Adrović, 81), Kitek, Morariu (Kvesić, 68), Irmančnik, Gutić, Turkuš kap., Turičnik (Hovnik, 58). Trener: Anton Tomažič.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver kap., Težački, Vodeb, Zorman, Kosić (Kralj, 64), Pihler, Štrakl, Sočič, Kaučič, Rantaša (Dvoršak, 78), Čakš (Emruli, 73). Trener: Damjan Gajser. 

Moštvi sta srečanje začeli sicer v sončnem vremenu, a na razritem igrišču, ki je onemogočalo lepo in kombinatorno igro. Še posebej katastrofalno je bilo stanje pred obema goloma, kjer je bilo čisto blato, kar je vratarjema, še posebej domačemu, in obrambama povzročalo veliko preglavic. 

Čeprav je prvi zapretil Fužinar, so nato pobudo prevzeli gostje in po njihovem zadetku se je zdelo, da bodo zlahka zadržali vodstvo, a potem je tudi domača ekipa v vsakem polčasu imela svoje trenutke, ko bi lahko izid izenačila.  

396146478_776282197640190_6742109951021891074_n
Arhiv kluba
Na Ravnah je sicer sijalo sonce, a je bil teren zelo razrit.

Tule so najpomembnejši dogodki dvoboja:

19: GOOOL 0 : 1 Ivan Težački! Zasluženo vodstvo "žutih". Kot z desne strani je izvedel Luka Pihler, pred prvo vratnico je žogo z glavo podaljšal Alan Kaučič, pred drugo vratnico pa jo je prav tako z glavo v mrežo preusmeril Težački, ki je v prvem delu kar trikrat sprožil proti vratom. 

35: Malce sreče za Beltinčane. Luka Sočič je z visoko dvignjeno nogo v glavo udaril Ceneta Kitka na robu kazenskega prostora, sodnik pa je dosodil le prosti strel, čeprav je zadišalo tudi po enajstmetrovki. A po tem dogodku je Fužinar postal zelo nevaren. 

37: Domen Zver sedaj rešuje svojo ekipo! Po podaji z leve strani je z glavo streljal Nigerijec Igwe Ikenna, Zver pa je odbil žogo v spodnji del prečnika, od koder se je odbila nazaj v polje. Igralci Fužinarja so zahtevali od sodnika, da prizna zadetek, vendar pa je počasni posnetek pokazal, da o tem ne more biti govora. Zaradi ugovora je porumenel tudi trener domačih Anton Tomažič.

39: Še ena lepa priložnost za gostitelje. Po podaji z desne strani je v padcu nevarno streljal Gašper Gaberšek Rotovnik, toda Zver je bil na pravem mestu.

45: Konec prvega polčasa brez sodniškega dodatka. 0 : 1.

beltinci, nogomet, beltinci-gorica
Jure Zauneker
Ivan Težački je bil strelec zmagovitega zadetka.

72: Odličen strel Murata Bajraja z levico z 18 metrov, Zver pa izvrstno brani in odbija žogo v kot. 

77: Matevž Turkuš naenkrat strelja povsem z desne strani, Zver pa s težavo z rokama odbija okroglo usnje. 

90: Štiri minute dodatka.

92: Pihler s prostega strela z daljave pošilja žogo za malenkost čez prečnik.

93: Vroče je bilo v kazenskem prostoru Beltinčanov, kjer se je po predložku Turkuša zaustavila žoga, nanjo pa je padel Deen Adrović in igral z roko.

94: Pihler tokrat strelja iz obrata z daljave, še enkrat preko prečnika.

95: Konec tekme. 0 : 1. 

Beltinčani so povečali prednost pred zasledovalci (imajo 33 točk), ker je dekanski Jadran naredil uslugo "žutim" in doma premagal Triglav (28 točk) s 3 : 1. Kranjčanom se je sedaj pridružilo ajdovsko Primorje (28), ki je ugnalo Tabor z 2 : 1, se pa lahko nazaj na drugo mesto zavihti Nafta (27), ki bo v nedeljo ob 14. uri gostovala v Slovenskih Konjicah pri Dravinji, ta pa je komaj dvanajsta na lestvici. 

15.-krog 2.-snl fužinar-ravne beltinci-klima-tratnjek