vestnik

Gabor Boer ni več trener Nafte, vrača se v ZTE

Vestnik.si, 24. 4. 2023
Facebook ZTE Zalaegerszeg
Gabor Boer je že podpisal pogodbo kot nov trener ekipe ZTE.
Šport

Še en poraz je izbil sodu dno - Predsednik Nafte in ZTE-ja Gabor Vegh je naredil priročno potezo: Boerja je povlekel nazaj v Zalaegerszeg, kjer so prav tako menjali trenerja.

Madžar Gabor Boer ni več trener Nafte 1903. Ta poteza bi se pravzaprav morala zgoditi že zdavnaj, saj je lendavski klub v tem spomladanskem delu 2. SNL dosegel samo en zmago in en remi, vse ostalo so bili porazi, zaradi katerih je padel celo na osmo mesto. Nazadnje je Bistrica v Slovenski Bistrici ugnala moštvo iz Lendave z 1 : 0.

lendava, nogomet, nafta-1903-fužinar
Jure Zauneker
Nafta 1903 in Fužinar.

Boer je sicer pri Nafti vedno zelo dobro začenjal sezono, potem pa vedno bolj popuščal, tako da ima v primerjavi s prejšnjimi tremi trenerji Lendavčanov (Franc Fridl, Marian Sluka, Dejan Dončić) najslabši izkupiček. A je vseeno ostal najdlje v sedlu, saj je imel ogromno podporo pri predsedniku Nafte 1903 in ZTE-ju iz Zalaegerszega Gaborju Veghu. Vendar je ta pomlad bila najbolj kritična za Boera doslej, saj je v lendavski klub prišlo veliko povsem povprečnih madžarskih igralcev, medtem ko je odšlo nekaj dobrih slovenskih in drugih igralcev. Res je, da so na začetku te sezone v upravi Nafte poudarjali, da želijo predvsem ponuditi priložnost mladim igralcem, vendar na dolgi rok ob slabih rezultatih to ni šlo. Gledalcev na tekmah v Lendavi je bilo vse manj (nazadnje samo 100), zaradi tega, ker je bilo skoraj na vsakem srečanju v ekipi šest ali sedem madžarskih nogometašev, pa se je izgubila vez med klubom in domačimi prebivalci (od znanih lokalnih igralcev je v prvi enajsterici moštva ostal le še Mitja Novinič, pa tudi on ne stalno).

72f1de1337917e806cc746403af5ee28
Tomo Köleš
Gabor Vegh.

Veghu je prekipelo po nedeljskem porazu ZTE-ja v prvi madžarski ligi, ko je Debrecen v Zalaegerzegu slavil z 2 : 0 in potisnil ZTE v boj za obstanek. Vegh je zamenjal dosedanjega športnega direktorja Attilo Dragonerja in trenerja Ricarda Moniza, Nizozemca, ki je nekoč vodil celo Red Bull iz Salzburga. Namesto Dragonerja sta prišla Istvan Salloi in Gabor Boer, ki je v svoji karieri že bil trener ekipe ZTE. Tako je Vegh naredil najbolj priročno potezo in praktično ubil dve muhi na en mah. Mimogrede, v kadru ZTE-ja na tekmi z Debrecenom so bili trije nogometaši, ki so že nosili dres Nafte: Izuchukwu Ubochioma Meshack, Zoran Lesjak in Daniel Nemeth. Se je pa zato ZTE uvrstil v finale madžarskega pokala, kjer bo favorit, saj se bo pomeril s klubom Budafoki, ki nastopa v drugi ligi.

Seveda pa vse skupaj odpira novo veliko vprašanje: kdo bo novi trener Nafte 1903? In to ravno pred prekmurskim derbijem v 2. SNL, pa še prav v lendavskem športnem parku: Nafta 1903 - Beltinci Klima Tratnjek. V nedeljo, 30. aprila, ob 20. uri (prenos na Sportklub 1).   

nafta-1903 zte gabor-boer gabor-vegh menjava-trenerja