vestnik

(VIDEO) Generalka je uspela, v nedeljo najprej v Celje, nato v Mursko Soboto prihaja Maribor

Vestnik.si, 4. 2. 2024
FB NŠ Mura
Mura - Bistrica.
Šport

Muraše čakajo zahtevni uvodni krogi spomladanskega dela Prve lige Telemach.

Nogometaši Mure so v soboto odigrali zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom spomladanskega dela Prve lige Telemach. Zadnji nasprotnik črno-belih je bil drugoligaš NK Kety Emmi Impol Bistrica. Srečanje so dobili Sobočani z 2 : 0, strelca sta bila Nikola Jovičević in novinec Julien Lamy. Srečanje so sicer začeli Raduha, Proleta, Maruško, Sadriu, Trontelj, Ščernjavič, Tripi, Cottrell, Brkić, Jovičević in Maroša, priložnost pa so v nadaljevanju dobili še Antolin, Nuhanović, Lamy, Kous, Mihelak, Dobrovoljc, Kurtović, Pucko in Saitoski. 



Trener Vladimir Vermezović je sicer po koncu priprav v Turčiji, od koder se je Mura vrnila v začetku tedna, dejal, da je zadovoljen z odnosom igralcev, ki so ga pokazali na treningih in tekmah, nekateri so se vrnili po poškodbah, nasploh pa so njegovi varovanci pokazali karakter. Po sobotni tekmi pa je še dodal, da bodo v zadnjih dneh pred nadaljevanjem prvenstva več časa posvečali taktičnim zamislim. Pred tekmo s Celjem je prav tako zagotovil, da bodo imeli igralci v nedeljo pravi pristop.

Prvoligaši bodo že prihodnji vikend nadaljevali prvenstvo, Mura bo v nedeljo ob 15. uri gostovala pri vodilnem Celju, v 21. krogu, 18. februarja ob 15. uri, pa bo v Fazaneriji prekmursko-štajerski derbi. Tri dni pozneje, v sredo, 21. februarja, se bodo varovanci Vermezovića odpravili na gostovanje v Koper. Spomnimo, Mura je po jesenskem delu na šestem mestu s 25 točkami, za tretjim Koprom zaostaja pet točk. 

nš-mura priprave prva-liga-telemach