vestnik

(FOTO) Gorički karate klub na domačem turnirju postal zmagovalec slovenskega pokala

Vestnik.si, 10. 12. 2023
Jure Zauneker
Karate.
Šport

V telovadnici Osnovne šole Kuzma je Shokotan karate-do klub Tromejnik Kuzma pripravil 30. mednarodni S.K.I.F. karate-do turnir.

Na turnirju je sodelovalo čez 200 tekmovalcev iz 22 klubov in iz sedmih držav, ob slovenskih karateistih so nastopili še športniki iz Avstrije, Madžarske, Češke, Nemčije, Srbije in Bosne in Hercegovine. 

kuzma, karate
Jure Zauneker
Karate.

Ob klubu gostitelju sta tekmovali še ekipi iz Cankove in Gornjih Petrovec. Turnirja sta se udeležila tudi župan Občine Kuzma Jožef Škalič in državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Dejan Židan. 

kuzma, karate
Jure Zauneker
Karate.

Kako so se odrezali člani kluba Tromejnik-Kuzma? 

V katah so prvo mesto osvojili Žan Kumer, Ota Bokan, Marko Bunderla in Boštjan Grah, druga mesta Urban Grah, Ana Ščančar, Renej Fujs dvakrat, Emilija Malena Martinuzzi, Boštjan Grah, Polonca Hüll in ženska ekipa. Na tretjo stopničko so stopili Ula Gral, Eva Grah, Maksimiljan Markoč, Miroslav Martinuzzi, moška ekipa in ekipa v tehničnem kumiteju. 

kuzma, karate
Jure Zauneker
Karate.

V kategoriji kumite-borbe so si prva mesta priborili Maksimiljan Markoč, Lea Rituper in Renej Fujs, druga Lea Rituper ter moška in ženska ekipa, tretje pa Jan Ščančar in Eva Grah. 

kuzma, karate
Jure Zauneker
Karate.

Jelka Rošker Trajbar iz Cankove je v svoji kategoriji osvojila prvo mesto v katah. 

V konkurenci klubov je prvo mesto na turnirju dosegel domači klub, ki je zbral 1660 točk, sledita Atom Domžale (1270 točk) in češki klub Bohunice (1250 točk). 

kuzma, karate
Jure Zauneker
Karate.

Shokotan karate-do klub Tromejnik Kuzma je tudi na zmagovalnem prvem mestu razvrstitve pokala S.K.I.F. Slovenije 2023. Ima 6771 točk. Na drugem mestu je domžalski Atom (4582 točk), na tretjem Š.D. Ruše (3862 točk). V točkovanje so zajeti štirje turnirji.

kuzma, karate
Jure Zauneker
Karate.

karate pokal kuzma