vestnik

Gorički karateisti uspešni v Domžalah

Vestnik.si, 18. 10. 2022
Darjan Rošker
Renej Fujs med izvajanjem kate Kanku-sho.
Šport

V telovadnici Srednje šole Domžale je potekal 14. odprti mednarodni S.K.I.F. karate-do turnir za pokal Domžal 2022. Turnir je istočasno bil 3. pokalni turnir S.K.I.F. zveze Slovenije za leto 2022.

Na turnirju je sodelovalo 15 ekip iz Slovenije, Italije, Romunije in Češke oziroma 273  tekmovalcev in tekmovalk. Med sodelujočimi so bili tudi člani dveh goričkih klubov Cankova in Tromejnik-Kuzma, ki so se zelo dobro predstavili in na koncu zasedli skupno 4. mesto.
Člani Shotokan karate-do kluba so skupno osvojili:
3 prva mesta: Boštjan GRAH in Miroslav MARTINUZZI (oba v katah posamezno) ter Tijan GRAH ( kumiteju kategorijsko);
7 drugih mest: Emilija Malena MARTINUZZI, Boštjan GRAH (oba kate posamezno), ekipa v Yako-soku kumiteju (Lea RITUPER in Emilija Malena MARTINUZZI); Maksimiljan MARKOČ, Eva GRAH, Gal ČASAR, Lea RITUPER (vsi v kumiteju kategorijsko),
7 tretjih mest: Berlin MAJCEN, Rijan FUJS, Gal ČASAR ter ekipa v Yako-soku kumiteju (Renej FUJS in Clarissa ROŠKER), Nik ZRIM, Jan ŠČANČAR, Clarissa ROŠKER (vsi v kumiteju)
7 četrtih mest: Ana ŠČANČAR, Maj ŠČANČAR, Jan ŠČANČAR (vsi v katah), ženska ekipa v katah (Lea RITUPER, Clarissa ROŠKER in Emilija Malena MARTINUZZI), Maj ŠČANČAR, Berlin MAJCEN ter ženska ekipa v kumiteju (Clarissa ROŠKER, Lea RITUPER in Emilija Malena MARTINUZZI).
Uvrstitve med 5. in 8.mestom so dosegli Urban GRAH, Kai RAC, Kajetan Jakob MAJCEN, Rene GRAH, Renej FUJS
Za klub Cankova je uspešno nastopal Dorjan PETERKA, ki je zasedel 5. mesto.
Skupno je za pokal S.K.I.F. zveze Slovenije za leto 2022 po treh turnirjih v vodstvu Shotokan karate-do klub Atom-Domžale pred Tromejnikom-Kuzmo.
Četrti pokalni turnir bo v organizaciji Shotokan karate-do kluba Tromejnik-Kuzma v soboto, 10. decembra 2022 v telovadnici osnovne šole Kuzma, na katerem se bo odločalo o skupnem zmagovalcu letošnjega pokala S.K.I.F. zveze Slovenije.
karate tromejnik-kuzma shotokan-karate-do-kluba-tromejnik-kuzma domžale