vestnik

Grabić brez dlake na jeziku po tekmi s Sturmom

R.Š., 2. 7. 2023
Loris Cipot
Grabićeva Mura ni bila kos graškemu Sturmu, tekma pa je jasno pokazala, da igrajo avstrijski podprvaki na višjem nivoju.
Šport

Strateg Mure Dejan Grabić odkrito priznava, da jih čaka še veliko dela.

Muraši so na tretji pripravljalni tekmi doživeli prvi poraz in to proti graškemu Sturmu, avstrijskemu podprvaku. Tekma v Tillmitschu se je končala z zmago Avstrijcev s 3:0, pri čemer je tretji zadetek za Štajerce zabil nekdanji nogometaš črno-belih Tomi Horvat. Strateg črno-belih, ki se lahko zbranemu vratarju Florijanu Raduhi zahvalijo, da poraz ni bil še višji, je po tekmi priznal, da jih čaka še veliko dela in neposredno namignil upravi kluba, da ekipa potrebuje okrepitve. V zadnjih dneh se sicer s povratkom v Muro povezuje Amadeja Marošo, člana poljskega prvoligaša Górnik Zabrze S.A., ki spada v vrh najboljših strelcev črno-belih v klubski zgodovini.



"Prvi polčas smo parirali, kar se tiče priložnosti. Dlje, kot se je tekma odvijala, pa smo lahko videli, da je to res nivo nad prvo slovensko nogometno ligo. Videli smo razliko in čaka nas ogromno dela, tako na igrišču kot v pisarnah," je dejal Dejan Grabić za klubsko spletno stran. Povedal je še, da je bila včerajšnja tekma bližje temu, kar se bo dogajalo na prvenstvenih tekmah, prav veliko pozitivnega pa na tekmi ni videl. "Vsaj na začetku tako dobremu nasprotniku nismo dovolili več priložnosti in ni novih poškodb," je kot pozitivno navedel strokovnjak na Murini klopi.

Muraše pred začetkom nove sezone Prve lige Telemach, ki jo bodo pričeli 22. julija v Murski Soboti proti Domžalam, čakajo še štiri pripravljalne tekme. V petek, 7. julija se bodo pomerili z drugoligašem NK Kety Emmi & Impol Bistrica, dan kasneje jim bo nasproti stal graški GAK, v četrtek, 17. julija bo njihov nasprotnik savdsko moštvo Al Tai, naslednji dan pa bodo odigrali še srečanje z FK Vojvodina.

nš-mura dejan-grabić nogomet priprave