vestnik

Grabić: "Če ponovimo predstavi s favoritoma, bomo zmagali"

Vestnik.si, 8. 4. 2023
Tomo Köleš
Dejan Grabić: "To tekmo s Celjem enostavno moramo dobiti."
Šport

Pred tekmo 30. kroga PLT med Muro in Celjem (ponedeljek ob 17.30) je na novinarski konferenci nekaj svojih misli razkril tudi trener črno-belih Dejan Grabić.

Prišli ste v obdobje, ko bo vsaka tekma zares pomembna in morda tudi odločilna. Že to s Celjem enostavno morate skleniti s pozitivnim izidom.

"Res je. Ta dvoboj moramo dobiti, ampak to ne spremeni dejstva, da moramo doseči nekaj zmag v nizu. Vložek je velik, vendar bomo imeli sedaj spet občinstvo na svoji strani. Če bomo taktično in energetsko ponovili predstavi z Mariborom in Olimpijo, nam zmaga ne bi smela uiti. Na teh dveh tekmah smo pokazali pravi obraz in za to bili tudi nagrajeni. Na obračunu s Celjem bomo morali biti na enaki energetski ravni, aktivni in agresivni."

Ste glede na razpored Mure že razmišljali o tem, koliko točk bi bilo do konca potrebnih za uvrstitev v Evropo, ali pa gledate samo tekmo po tekmo?

"Seveda seštevamo vse skupaj in po mojem mnenju bi bilo 16 točk od 21 dovolj za uvrstitev v evropsko tekmovanje. Ampak to seštevanje nima smisla, če ne dobimo že te tekme s Celjem. Najbolj pomembno za nas je v tem trenutku to srečanje v ponedeljek."

mura, dejan-grabić, novinarska-konferenca
Tomo Köleš
Dejan Grabić: "Celoten dvoboj moramo biti energetsko na pravi ravni."

Pomemben dejavnik bi lahko bilo to, da so Celjani igrali še maratonsko pokalno tekmo. 

"Takšen izpad je lahko psihološki udarec za ekipo. Še posebej, ker niso izgubili po rednem delu, ampak šele po enajstmetrovkah. Vendar ima Celje zame eno najboljših rotacij v prvi ligi, tako da lahko hitro nadoknadi takšen primanjkljaj. Vprašanje je, za kakšen pristop se bodo odločili."

Pri vas pa je delovni teden minil bolj mirno.

"Da. Tudi zdravstveni karton je precej v redu, razen seveda pri Puletu (Klemen Pucko, op. p.) in Dardanu (Shabanhaxhaj, op. p.), Maruško pa ne bo smel nastopiti zaradi kazni kartonov. Ostali so vsi na voljo, tudi Zličić lahko pride v poštev za zadnjega veznega igralca. Imam kar nekaj skrbi, ki niso ravno sladke, saj se namreč kar pet igralcev bori za tri položaje v prvi postavi. Zato se še nisem dokončno odločil, kakšna bo prva enajsterica, je pa dejstvo, da sedaj ne bomo imeli več težav na levi strani, ki so nas pestile prej zaradi poškodb in kartonov."

novinarska-konferenca mura celje dejan-grabić
Kaj zdaj berejo drugi