vestnik

Grabić: "Napadali bomo tretje mesto, cilj ostaja Evropa"

Vestnik.si, 2. 3. 2023
Aleš Cipot
Grabić in Kuzmič bosta odločno vztrajala pri prvotnih ciljih Mure.
Šport

Dejan Grabić je po preselitvi iz Brava k Muri že prevzel vajeti prve ekipe, privržence črno-belega kluba pa seveda zanima tudi, kakšen bo cilj pod novim trenerjem. Grabić in Kuzmič sta bila pri tem neomajna.

"Vse je še v igri. Do konca je še dvanajst krogov, to je 36 točk. Nihče jih ne bo osvojil 36, tudi Olimpija ne. Za tretjim mestom zaostajamo za sedem točk, to ni takšna razlika, da se je z nizom zmag ne bi dalo izničiti. Zato naš cilj še vedno ostaja uvrstitev v evropsko tekmovanje in zato bomo do konca napadali tretje mesto," pravi Grabić.

Pred tekmo z Mariborom kakšnih večjih skrivalnic nima: "Nisem se še dokončno odločil, ampak mislim, da bomo začeli s štirimi igralci v zadnji vrsti. Drugače pa že vem, na kakšen način bomo igrali z vijoličastimi in kako lahko izkoristimo njihove pomanjkljivosti. Ne bi rekel, da nimamo kaj za izgubiti, zato ker je Maribor favorit. Točko imamo namreč že zdaj v žepu, saj se vsaka tekma že s prvo minuto začenja z izidom 0 : 0. Na nas je, da jo obdržimo, skušali pa bomo zmagati in ji dodati še dve zraven."

mura, dejan-grabić, tiskovna-konferenca, trener
Aleš Cipot
Predsednik NŠ Mura Robert Kuzmič.

Tudi predsednik NŠ Mura Robert Kuzmič pravi, da prvotni cilj ostaja enak: "Vsako leto se želimo uvrstiti v evropsko tekmovanje. Takšna uvrstitev je zelo pomembna ne samo iz finančnega, ampak tudi iz drugih vidikov. Če se redno uvrščaš v Evropo, imaš večji ugled, lažje in bolje prodajaš svoje igralce, tudi več perspektivnih nogometašev pa si želi priti k nam, ker vedo, da se lahko lažje uveljavijo. Da o višjem koeficientu, ki ga pribori klub z uvrstitvijo v nadaljnji krog evropskega tekmovanja, sploh ne govorim. Če se tokrat ne uvrstimo v Evropo, ne bo nikakršna katastrofa, da pa bi mi že zdaj razmišljali o tem, kaj bomo storili, če se ne uvrstimo v evropsko tekmovanje, pa ne pride v poštev. O tem bomo razmišljali, če se to zgodi, do takrat pa verjamemo, da bomo naš cilj izpolnili. Ne glede na vse pa je že zdaj jasno, da bomo tudi naslednje leto finančno stabilni. Dejanu popolnoma zaupam, gre za ambicioznega in prodornega trenerja, ki lahko povsem deluje v skladu z našo klubsko filozofijo."

dejan-grabić, trener, mura, trening
Aleš Cipot
Trening Mure pod vodstvom novega trenerja Dejana Grabića

dejan-grabić konferenca nš-mura
Kaj zdaj berejo drugi