vestnik

Grabić pred tekmo s Koprom: Če ne bo discipline, ne bo točk

Rok Šavel, 13. 8. 2023
Aleš Cipot
Danes se bosta pomerila Koper in Mura.
Šport

Muraši nadaljujejo prvoligaški ples s tekmo proti Kopru, ki bo potekala na dan solidarnosti. Kaj od tekme pričakuje trener črno-belih Dejan Grabić?

Po katastrofalnem uvodu v novo sezono je vzdušje na Kopališki 45 vse prej kot prijetno. V zadnjih dneh so tako vse glasnejše govorice o tem, da je usoda Dejana Grabića na klopi Sobočanov že zapečatena in to ne zgolj zaradi rezultatov, saj naj bi prišlo tudi do razhajanj med upravo soboškega prvoligaša in glavnim trenerjem. Zdaj je jasno, da bo 42-letni strokovnjak, nekdanji trener Brava, vendarle vsaj začasno ostal na klopi Mure in jo bo tudi vodil na tekmi 4. kroga Prve lige Telemach, ki bo na sporedu v ponedeljek, 14. avgusta na dan solidarnosti na Bonifiki. Bržkone bo tudi od razpleta te tekme veliko odvisno, kakšen bo nadaljnji razplet dogodkov oziroma kakšne odločitve bo sprejelo vodstvo črno-belih.

grabic af
alesfevzer.com
Usoda stratega črno-belih Dejana Grabića je predmet vse glasnejših govoric, toda 42-letni strokovnjak ostaja na klopi Mure ob jutrišnjem dvoboju v Kopru.


Po prestavljenem 3. krogu prvenstva zaradi katastrofalnih poplav, ki so prizadele Slovenijo, bodo namreč Muraši prve točke v novi sezoni iskali proti Kopru, ki je doslej na dveh tekmah zabeležil prav toliko zmag. Grabić, ki je bil v tradicionalnem intervjuju pred tekmo za klubsko spletno stran tokrat razmeroma redkobeseden, je dejal, da je premor Murašem dobro koristil, saj zdaj razpolaga s popolnim kadrom. Dotaknil se je tudi poplavne katastrofe, saj se ob takšnih dogodkih "zaveš, katere stvari so najbolj pomembne v življenju" in dejal, da so misli Murašev z ljudmi, ki so izgubili vse.

"V dveh tekmah smo dobili osem golov. Morali bomo biti veliko boljši, enajst ljudi hkrati, v fazi obrambe," je med drugim napovedal za ponedeljkov obračun proti Kopru. Poleg obrambnih nalog pa bo Murin strateg stavil tudi na disciplino. "Če nam bo držala skozi večj del tekme, imamo priložnost za točke, drugače ne," je bil neposreden. Za jutrišnji obračun bo sicer lahko računal na vse igralce, razen na dolgotrajno poškodovane, ob tem pa naj bi bil vprašljiv tudi novinec Ben Cottrell.

dejan-grabić nš-mura nogomet prva-liga