vestnik

Grabić: "Vem samo za kakšne tri ure vnaprej, kaj bo"

Vestnik.si, 21. 7. 2023
Vestnik.si
Novinarska konferenca NŠ Mura pred tekmo z Domžalami.
Šport

Na novinarski konferenci NŠ Mura pred sobotno tekmo z Domžalami je trener Dejan Grabić deloval precej zaskrbljeno in nekako skorajda vdan v usodo. Videlo se je, da je tudi njemu razpoloženje pokvarilo trenutno dogajanje v klubu, ki bolj spominja na kakšno železniško postajo, kjer igralci neprestano odhajajo in prihajajo, odhajajo pa takšni, na katere je še pred nekaj dnevi resno računal (Klepač, Ouro, Kuzmić). Malce bolj optimističen se je zdel igralec Matic Maruško.

Matic, kako vi gledate na trenutne kadrovske spremembe v klubu?

"S tem se je treba sprijazniti. Takšne stvari se v nogometu pač dogajajo v prestopnem roku. Naloga nas igralcev je, da se osredotočimo na dogajanje na igrišču in tam skušamo dati svoj maksimum. Na te spremembe se je treba prilagoditi in sam s tem nimam težav. Mislim pa, da imamo ne glede na vse še vedno dobro ekipo."

Tako da ambicije ostajajo?

"Mi smo vedno ambiciozni. Vemo, kaj je naš cilj. V minuli sezoni smo ga za las zgrešili, v tej ga želimo doseči, zato samo s polno paro naprej."

nš-mura, novinarska-konferenca, grabić, maruško, domžale
Vestnik.si
Novinarska konferenca NŠ Mura pred tekmo z Domžalami.

Bo na prvi tekmi pomembno to, da so Domžale pred kratkim igrale naporno evropsko tekmo s podaljški?

"Na to se ne bi zanašal, ker se ti takšno razmišljanje lahko maščuje. Na Domžale se je treba pripraviti tako kakor na vsakega drugega nasprotnika, ne glede na to, če je pred tem igral v Evropi ali ne, in mu onemogočiti njegove zamisli. Moramo se osredotočiti predvsem nase in narediti vse, da pridemo do pozitivnega rezultata."

Ste kljub vsemu optimist?

"Jaz sem vedno optimist."

nš-mura, novinarska-konferenca, grabić, maruško, domžale
Vestnik.si
Novinarska konferenca NŠ Mura pred tekmo z Domžalami.

Gospod Grabić, kako je to dogajanje z odhodi igralcev vplivalo na stanje duha v klubu?

"Jaz sem odgovoren samo za stanje na igrišču, podobno kot je dejal že Matic. V nogometu, pa tudi v življenju, idealne situacije ni, še posebej ne v trenerskem poslu. Na to se je treba navaditi."

Je kljub vsemu podoba Mure še vedno približno takšna, kot ste si jo zamislili na začetku priprav?

"Saj poznate moj odgovor. Treba se je pač prilagoditi trenutnemu stanju. Vem samo za kakšne tri ure vnaprej, kaj bo. Zdaj je pomemben samo jutrišnji dan in tekma z Domžalami. Šele potem bomo razmišljali, kako naprej."

Pričakujete podobno ekipo Domžal, kot se je predstavila na Malti?

"Da, najverjetneje bo podobna. Tam so se vrnili k osnovnemu konceptu in neposrednosti, do konca so nato "premlatili" vsakega, ki jim je prišel blizu. In to je nujnost v sodobnem nogometu. To jih je skoraj nagradilo. Tudi mi lahko pričakujemo kaj takšnega v Fazaneriji."

nš-mura, novinarska-konferenca, grabić, maruško, domžale
Vestnik.si
Novinarska konferenca NŠ Mura pred tekmo z Domžalami.

Bo po odhodu Mirlinda Dakuja Amadej Maroša, ki na Poljskem ni veliko igral, zapolnil to vrzel v napadu?

"Amadej Maroša se je vrnil k nam odlično pripravljen. Jasno je, da mu manjkajo igralske minute, ampak na treningih je lahko vzor vsem ostalim, dela izredno zavzeto in bo pomemben člen naše zasedbe. Komaj čakam, da pride v vrhunsko formo in upam, da bo to že na tekmi z Domžalami."

Kakšno pa je zdravstveno stanje ostalih?

"Ne bi rad jamral. Ampak to, kar se nam dogaja poleg vseh stvari, ki ste jih že omenili, je skoraj neverjetno. Tudi Marošo je žoga nazadnje nerodno zadela v roko. Pa spet na današnjem treningu ... Ah, raje pustimo to. Veliko je bilo mehanskih poškodb, na katere nimam vpliva. Vse to ruši dinamiko dela. Če mene to skuša vreči iz tira, se moram zbrati in nadaljevati z načrtovanim delom. Za skupino, kot so igralci, pa je to lahko bolj težavno. Upam, da bodo prikazali dober odziv in da bomo znali strniti vrste."

Kako pa je z Nikom Kasalom?

"Izkazalo se je, da njegova poškodba ni tako huda, kot je sprva kazalo. Tako da se bo v roku dveh tednov že lahko vrnil na treninge."

Zdaj vam je odšel še Srdjan Kuzmić, na katerega ste resno računali v prvi enajsterici?

"Imamo sicer dovolj drugih mladih igralcev, ampak to so stvari, na katere opozarja večina trenerjev. To ne sme delegirati začetne postave. Takšne zadeve se bodo dogajale tudi pri drugih klubih, od vsakega posamezno pa bo odvisno, kako bo te stvari rešil."

nš-mura, novinarska-konferenca, grabić, maruško, domžale
Vestnik.si
Novinarska konferenca NŠ Mura pred tekmo z Domžalami.

novinarska-konferenca nš-mura grabić maruško domžale