vestnik

Gregor Balažic ni več tehnični direktor Mure

Robert Balantič, 14. 2. 2024
Jure Kljajić
Gregor Balažic ni več tehnični direktor Mure.
Šport

Del njegovih obveznosti je prevzel Robert Koren.

V Fazaneriji se je včeraj dopoldne mudil Zlatko Zahović. Kar nekaj časa. To je seveda informacija, ki bi v kakšnih drugačnih okoliščinah »kričala« na naslovnici, ampak najboljši strelec slovenske reprezentance se v prekmurskem nogometnem hramu ni mudil zato, da bi se z vodilnimi možmi kluba pogovarjal o morebitnem sodelovanju. Njegov obisk ni imel nikakršne povezave s pričakovanim odhodom tehničnega direktorja Gregorja Balažica. Po umiku Denisa Rajbarja je marsikdo menil, da bo morda stopil v njegove čevlje in postal samostojni snovalec kadrovske politike, ampak prvi mož murašev Robert Kuzmič je zaupanje namenil Robiju Korenu. Po tej odločitvi je bilo bolj ali manj jasno, da se bo nekdanji branilec, ki je za naslednika Dejana Grabića predlagal Vladimirja Vermezovića, bržčas poslovil oziroma se bo njegov prvi izziv po koncu igralske kariere predčasno končal, zdaj o tem ni več nikakršnega dvoma. Mura tega sicer še ni uradno potrdila, zato pa je to storil glavni igralec zgodbe. »Pred dobrim tednom dni smo se sporazumno razšli. Sedanji športni direktor je želel prevzeti tudi del mojih obveznosti. Hvala za priložnost predsedniku kluba Robertu Kuzmiču in nekdanjemu športnemu direktorju Denisu Rajbarju. Dal sem vse od sebe in delal v korist kluba. Muri želim veliko sreče in uspehov,« je Nogomania povzela Gregorja Balažica.

Nekdanji športni direktor Maribora se vsaj za zdaj v slovenski nogomet še ne bo vrnil, se je pa odzval vabilu soboškega prvoligaša za gostovanje v črno-belem podcastu Doj se prosi. Še preden je sedel za mikrofon, je poiskal in pozdravil tudi trenerja Vladimirja Vermezovića, ki se je pripravljal na trening, partizanovca sta se pričakovano zapletla v nekajminutni prijetni pogovor.
Medtem izkušeni srbski strokovnjak in njegovi varovanci kakopak poskušajo pozabiti na poraz in slabo izvedbo v Celju ter misli usmeriti v prihajajoči nedeljski spopad z Mariborom, ki se je pred prihodom na ravnico »nabildal« z visoko zmago nad Aluminijem. Gostitelji si bodo vsekakor prizadevali popraviti vtis iz knežjega mesta, obeta se še ena zelo zanimiva prekmursko-štajerska klasika.

gregor-balažic nš-mura